Súboj celkov VI. ligy Juh v Galante. Bude Jelka v Zimnej lige sláviť do tretice?

2. feb 2024 o 22:00

Štvrtok na Ostrove čaká priebežný vicelíder skupiny Juh.

Nedeľné zápasy Zimnej ligy v Galante prinesú aj duel tabuľkových susedov z južnej časti regiónu. Už 4. februára o 15:00 vyzve zatiaľ stopercentná Jelka Štvrtok na Ostrove. Ten v prvom kole nestačil na Hornú Kráľovú, hoci v prvom dejstve stiahol dvojgólové manko. Dočká sa prvých bodov cez víkend?

Odpoveď nám dá súboj, na ktorý nás pozývajú Tomáš Huszár (Jelka) a Ernest Nagy (Štvrtok n/O).

T. Huszár: Proti Topoľníkom nás podržal výborný gólman

Na úvod Zimnej ligy ste vyhrali oba zápasy, čo treba zopakovať proti Štvrtku n/O, ktorý vás na jeseň zdolal 2:1?

Úvodné zápasy Zimnej ligy boli rovnaké len z pohľadu výsledku, po výkonnostnej stránke boli veľmi odlišné. V prvom kole bolo cítiť dvojmesačnú tréningovú pauzu, v ďalšom sme pôsobili dojmom zohratého družstva. V zápase so Štvrtkom n/O musíme nadviazať na výkon z posledného zápasu a pretaviť šance do gólov, čo nám v jesennom dueli s týmto súperom chýbalo.

Ako sa vám podarilo zdolať lídra VI. ligy Juh z Topoľníkov?

O výsledku sa rozhodlo v prvom polčase, kedy sme využili situáciu hry s vetrom. V ofenzívnej fáze sme kontrolovali hru, loptu držali na kopačkách a postupne prenikali k súperovej bráne, naopak po strate lopty sme nenechali súpera rozohrávať a vysoko sme napádali. V druhom polčase mali výhodu vetra hráči Topoľníkov, avšak vďaka výbornému výkonu brankára Deáka sa im nepodarilo skórovať.

Posilnili ste káder po jeseni, prípadne sa chystáte nejaké mená ešte doplniť?

Do prípravy sa zapojili dvaja ofenzívni hráči, rovnako aj chlapcom z dorastu dávame priestor ukázať sa a okúsiť mužský futbal. O ďalších posilách sa v klube nerozpráva.

Čo by ste z doterajšieho priebehu sezóny vyzdvihli a kde naopak vidíte priestor ku zlepšeniu?

Vyzdvihnúť treba kvalitu a zohranosť družstva, ktorú, žiaľ, kvôli nízkej efektivite premieňania šancí neodzrkadľuje postavenie v tabuľke. Na jeseň nás taktiež trápili zranenia a výpadky hráčov zo základu, čo prispelo k aktuálnemu umiestneniu. Verím, že ak sa zlepšíme v koncovke, budeme bojovať o prvé miesta v lige. Družstvo na to máme a s týmto cieľom sa na jarnú časť súťaže pripravujeme.

Hráčom Jelky ste už takmer osem rokov, čo sa v klube odvtedy najviac zmenilo?

Zmenilo sa toho veľa, najmä po stabilizácii situácie vo vedení klubu v úvodných rokoch po mojom príchode. Aktuálne vedenie robí všetko preto, aby sa hráči v Jelke cítili dobre, mali zabezpečený plnohodnotný tréningový proces, regeneráciu, tréningovú aj vychádzkovú výstroj, občerstvenie a mnoho ďalších menších aj väčších vecí, ktoré nie sú samozrejmosťou ani vo vyšších súťažiach.

Nagy: Zlepšiť sa vo všetkých ukazovateľoch

V prvom kole Zimnej ligy ste podľahli H. Kráľovej (2:4, pozn. red.). Čo vás stálo body, hoci ste zrovnávali manko 0:2?

Určite by sme dosiahli lepší výsledok, ak by sme hrali v plnej sile (absencie pre choroby, pracovné povinnosti a žiaľ, aj operácie), ale na prvý zápas to nebol zlý výkon. Výsledky sú v príprave nepodstatné.

Čo čakáte v ďalšom stretnutí od Jelky, s ktorou ste si na jeseň poradili výsledkom 2:1?

Očakávam dobrý zápas, Jelka má nového trénera a vyššie ambície ako my, hrá útočný futbal a určite sa chce ukázať rovnako ako my. Dúfam, že sa nám už podarí vycestovať s viacerými hráčmi vrátane posíl a tak ako v každom zápase, aj teraz by sme chceli uspieť.

Prehrali ste polovicu jesenných kôl, čo podľa vás treba zlepšiť v druhej polsezóne?

Zlepšiť sa chceme vo všetkých ukazovateľoch, v obrannej i v útočnej fáze. Dostať menej gólov a streliť ich viac. Všetko záleží od toho, ako sa vydarí príprava, zatiaľ ale veľmi spokojný nie som.

Za Štvrtok hráte štvrtou sezónou a získali ste tu aj dve oblastné medaily. Ako hodnotíte svoje pôsobenie v klube? Čo vás sem priviedlo z Lehníc, kde ste predtým dlhodobo pôsobili?

Vo Štvrtku som takisto doma, pochádzam z tejto obce, ale bývam v Lehniciach. Vždy bolo mojím snom skončiť s futbalom tam, kde som začínal a to sa mi aj podarilo. Brat je prezidentom, rozumieme si. Nebohý otec bol funkcionárom vyše 20 rokov, tak som presvedčený, že je na nás pyšný, každé jedno víťazstvo i titul venujem jemu do neba. Naším cieľom bol postup z okresnej súťaže, ďalším je udržanie a zatiaľ sa nám darí. V Lehniciach sa toho veľa pomenilo, hráči aj tréneri, už som sa tam necítil komfortne a rozhodol som sa odísť aj kvôli nezhodám s vtedajším trénerom. Aktívny som tam už len u starých pánov. Ďalšiu moju pomoc okolo futbalu odmietli a už ani ja o to nemám záujem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: