Pevnosť Čeľadice zatiaľ (takmer) nedobytná. Odolá i nájazdu „Čikariov?“

Peter Popelka|30. mar 2023 o 21:06

Na topšláger 6. ligy Stred pozývajú Tomáš Laca a Juraj Vindiš.

„Som rád, že som mohol žiť v ich ére“, počúvame neraz od futbalových priaznivcov na adresu Messiho a Ronalda. V podobnom duchu sa raz v šiestej lige bude spomínať na súboje Čeľadíc s Bábom, futbalových veľmocí nitrianskeho okresu s takmer nulovým počtom neprajníkov. „Čalád“ doma zatiaľ stratil body len v 1. kole, za lídrom zaostáva o jedinú výhru a zmazať jeho náskok môže už tento víkend na domácej pôde. Bábani - alebo rečou ich indiánskeho pokriku „Čikariovia“ - však pred týždňom v Klasove predviedli, že dokážu vyhrať aj zdanlivo stratený zápas...

Na šláger jari vás cez web ZsFZ pozývajú Tomáš Laca z Čeľadíc a Juraj Vindiš z Bábu. Hrá sa v nedeľu o 15:30.

Laca: V Topoľčanoch sme mohli vyhrať o triedu

Líder vás na domácej pôde zdolal 3:1, čo musí „Čalád“ v odvete robiť inak?
Potrebujeme začať premieňať šance, ak to dotrénujeme, nikto v tejto lige nám nebude konkurovať.

Ako hodnotíte zimnú prípravu a sústredenie tímu v Radave?
Sústredenie sme využili, aby sme zocelili kolektív. Myslím si, že to sa nám aj podarilo a malo by to byť aj plusom do zvyšku sezóny.

S výnimkou prvého kola ste doma stopercentní, kým vonku ste od septembra vyhrali len raz. Čo vám pomáha k výraznej domácej úspešnosti?
Domáce zápasy sú domáce zápasy. Hráč to berie úplne inak, keď prídu aj fanúšikovia, ktorí ho podporia.

V čom vás predčil súper z Topoľčian, ktorému ste v minulom kole podľahli 1:2?
Topoľčany využili maximum z minima, pri našej bráne boli asi trikrát a strelili dva góly. Nám sa nedarilo v koncovke, kľudne sme mohli vyhrať rozdielom triedy.

V áčku sa darí aj viacerým odchovancom, o mládeži Čeľadíc ide dlhodobo skvelý chýr, čím je výnimočná práca klubu s deťmi a dorastom?
Čeľadice majú prácu s juniormi na veľmi vysokej úrovni. Sám som odchovancom ich základne, ktorá sa neustále rozrastá a verím, že Čeľadice budú v lige čoskoro ťažiť z výkonov mladých odchovancov.

Vindiš: Zásadný podiel na výsledkoch má tréner Štajer

V posledných jedenástich kolách ste prehrali iba raz, čo vám pomohlo udržať si formu z minulej sezóny?
V prvom rade to bola zimná príprava, ktorú sme absolvovali v Nitre na Párovskom gymnáziu. Taktiež musím vyzdvihnúť poctivú tréningovú dochádzku. Aj prípravné zápasy sme absolvovali s kvalitnými súpermi.

Klasov vám nadelil poltucet na vlastnom štadióne, aký bol pocit otočiť zápas na jeho pôde z 0:2? Čomu ŠK vďačí za tento cenný triumf?
Myslím, že ten výsledok si každý chalan s kabíny pamätá a do zápasu sme išli s tým, že súperom ideme odplatiť prehru. Pocit to bol výborný. Vďačiť môžeme najmä sami sebe, že sme nesklonili hlavy a šli sme si za svojím cieľom, ktorý sme si určili pred zápasom.

V čom vás predčili Topoľčany, ktoré si domov odviezli tri body po výhre 2:1?
K tomu stretnutiu by som povedal len toľko, že súper prišiel výborne pripravený hrať svoju hru a my sme si nepostrážili štandardné situácie.

Čo treba zopakovať v nedeľnom šlágri kola proti Čeľadiciam, ktoré ste na jeseň úspešne zdolali 3:1?
V nedeľu musíme zopakovať naše odhodlanie vyhrať zápas, čo sme ukázali hlavne v druhom polčase proti Klasovu.

Akú zásluhu na výkonoch „Bábcelony“ má tréner Ján Štajer, ktorý v lete prišiel z Alekšiniec? Čo robí lepšie než iní kormidelníci v súťaži?
Povedal by som, že dosť zásadnú. Čerpá zo svojich skúseností a dáva tomu celému hlavu a pätu. Vie mužstvo výborne motivovať a nasmerovať správnym smerom. Tak isto musím podotknúť, že Jankove tréningové jednotky sú na vysokej úrovni, čo pred jeho pôsobením bol menší problém a nielen v Bábe. A čo robí lepšie ako ostatní? Dáva do všetkého 110 percent a výsledok je zatiaľ vidieť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: