Bešeňov do Zimnej ligy vstúpil poltuctom. Poradí si aj s Nevidzanmi?

Daniel Matkovič
Daniel Matkovič
2. feb 2024 o 21:44

Dočkajú sa Nevidzany (v modrých dresoch) prvého bodového zisku?

Do vitríny Nevidzian pribudla ďalšia cenná halová trofej – dorast koncom januára vyhral PP Invest Cup, tradičný turnaj o putovný pohár pre mužstvá z nitrianskeho kraja. Viacerí členovia kádra U19 pritom nastupujú aj za áčko, ktoré sa radí k stáliciam VI. ligy Stred. Prípravu si ŠK opäť spestrí aj účasťou v Zimnej lige, v aktuálnom ročníku však na body stále čaká. Po Šahách (2:4) podľahol i Pozbe, hoci manko skresal z 1:6 na 5:6.

Už v nedeľu 4. februára po 12:00 sa môže na umelej tráve v Radave chytiť proti piatoligistom z Bešeňova. Ten na jeseň vyhral tretinu zápasov a zimuje na 9. priečke. Podobne ako Nevidzany, pred rokom zo skupinovej fázy Zimnej ligy HUMMEL nepostúpil.

Na víkendový duel Zimnej ligy pozývajú Stanislav Husár (Nevidzany) a Tamás Csief (Bešeňov).

Husár: Trpeli sme na chyby i zakončenie

V prvých dvoch kolách Zimnej ligy ste nazbierali skóre 7:10. Čo vám chýbalo k bodovému zisku?

Bol to náš prvý zápas po dlhom čase, niektorí hráči nám chýbali pre chorobu. V zápasoch sme spravili dosť chýb, za čo nás súperi potrestali a na čom v príprave musíme popracovať.

Na čo sa budete spoliehať proti piatoligistom z Bešeňova, ktorí vás preveria v ďalšom kole?

Už by sme mali byť v trošku väčšej sile, snáď nás choroba do nedele bude obchádzať. Budeme sa snažiť vyvarovať chýb v obrane a premeniť šance, ktoré si v zápase určite vytvoríme.

Naposledy ste obliekali dres Kozároviec, čo vás pred rokom priviedlo z regionálnych majstrovstiev do Nevidzian?

K tejto otázke sa nebudem vyjadrovať.

Čomu pripisujete fakt, že ŠK od septembra nezvíťazil (s výnimkou halového turnaja AQUAFLOT Cup, pozn. red.)?

No to je na dlhšie (smiech). Úvod do sezóny bol veľmi dobrý, potom sa zranilo niekoľko hráčov, svoje zohrala aj tréningová morálka, ale už sa to zlepšuje. V zimnej príprave hra nebola až taká zlá, len sme trpeli na chyby a zakončenie, nemali sme strelcov okrem Peťa Vojteka, ktorý nás držal nad vodou.

Čo môže tím v jarnej časti sezóny potiahnuť k záchrane v kraji?

Dobrý kolektív, ochota makať jeden za druhého, dobrá dochádzka na tréningy, bez toho to určite nepôjde. Dúfam, že začneme premieňať šance a bude to padať aj ostatným útočníkom (Kajabovi) (smiech). 

Csief: V rukáve máme aj útočné eso

Do Zimnej ligy ste vstúpili triumfom 6:1, po polhodine hry ste viedli 4:0. Čomu váš tím vďačil za skvelý úvod stretnutia?

Dobre nastavenému harmonogramu prípravy zo strany nášho trénera, disciplinovanej príprave a zodpovednému prístupu. Dôkladne sme prehodnotili a následne optimalizovali základy mužstva a zameriavali sa na silné stránky jednotlivých hráčov. Rýchly futbal a eliminácia chýb z jesennej časti boli kľúčovými aspektmi, ktoré sme implementovali a zdá sa, že nám to zatiaľ funguje.

V ďalšom kole vás preveria zástupcovia VI. ligy Stred z Nevidzian. Hrali ste už proti tomuto celku, poznáte jeho štýl hry?

Treba zdôrazniť, že sme proti nim ešte nehrali a s ich herným prejavom nemáme priamu skúsenosť, no napriek tomu sme odhodlaní a plne sústredení na náš cieľ. Bez ohľadu na to, akým štýlom hrajú, sme pevne rozhodnutí ísť do zápasu s jasným cieľom a túžbou po úspechu. Veríme, že naše úsilie na ihrisku ním bude odmenené.

Po jeseni vám patrí stred tabuľky, aké ciele máte v ďalšej polsezóne?

Chceme nadviazať na skúsenosti, ktoré získame v príprave, pravdaže sme odhodlaní postúpiť na vyššie priečky tabuľky. Dôležitým aspektom je zlepšiť efektivitu v zakončení, kde sme mali v minulej časti značné nedostatky aj napriek tomu že máme kvalitný útok.

Čo by ste vyzdvihli na hernom prejave vášho tímu? A čo by ste naopak mohli na jar zlepšiť?

Statočnú a usilovnú obranu plus rýchlu prechodovú fázu. Veľkým dôrazom pracujeme na eliminácii chýb, ktoré nám spôsobili straty bodov v jesennej časti. Na jar by sme chceli ešte viac zdokonaliť finalizáciu a efektivitu v zakončení, kde máme potenciál zlepšiť sa a zvýšiť našu produktivitu. Okrem toho v rukáve máme jedno eso do útoku a sme si istí, že jeho prínos bude v jarnej časti sezóny výrazný.

Bešeňov je vaším siedmym pôsobiskom. Čo vás sem v minulej sezóne priviedlo?

Oslovili ma v lete 2022, keď hľadali nových hráčov. Ich futbalový štýl ma zaujal a rozhodol som sa pripojiť k tímu, kde cítim nielen kvalitu hry, ale vytvorili sme pevné a priateľské vzťahy s hráčmi aj mimo ihriska. Táto pozitívna atmosféra a vzájomná pohoda sú faktory, ktoré ma priviedli do Bešeňova, a som presvedčený, že spoločne môžeme dosiahnuť stanovené ciele.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: