Skupinová fáza Zimnej ligy HUMMEL cez víkend končí aj v Radave. Zaznamená Salka prvý triumf?

(Autor: Lucas Villem)
Peter Popelka|16. feb 2024 o 17:59

Favoritom súboja je priebežne tretí celok VI. ligy Východ.

Skupinová fáza Zimnej ligy HUMMEL sa chýli k záveru. O prvý triumf sa pokúsia futbalisti Salky, ktoré vyzvú Šahy, ďalší celok východnej VI. ligy. Na jeseň si s nimi body delili po bezgólovej remíze, teraz je miernym favoritom súper. Na futbal v Radave pozývajú Patrik Bajnovič (Šahy) a Ľudovít Smiknya (Salka).

Hrá sa v nedeľu 18. februára o 11:00.

Bajnovič: Káder máme aj na vyššiu ligu

Zimujete na bronzovej priečke VI. ligy Východ, na lídra strácate len štyri body. Lákala by Šahy aj vyššia súťaž?

Postup do vyššej ligy by bol určite zaujímavý, keďže si myslím, že káder máme aj na vyššiu ligu. Jarná časť sezóny bude určite náročnejšia, ale myslím si, že sme dostatočne pripravení.

Čomu vďačíte za fantastické čísla v obrane (9 obdržaných gólov v 15 kolách)?

Myslím si, že obrana je dobre organizovaná skúseným stopérom Szabolcsom Urblíkom a veľakrát nás podržal svojimi zákrokmi aj brankár Ľudovít Belák.

Salka s vami na jeseň uhrala bezgólovú remízu, ako s ňou uspieť cez v najbližšom stretnutí Zimnej ligy HUMMEL?

Musíme podať koncentrovaný výkon počas celého zápasu a využiť šance, ktoré si vytvoríme.

Naposledy ste podľahli Bešeňovu 1:5, z čoho sa treba do víkendu poučiť?

Bešeňov nebol jednoduchý super, ukázal svoju kvalitu a nám tento zápas nevyšiel podľa našich predstáv. Zo zápasu sme si odniesli len dobré veci, na ktorých budeme v najbližších zápasoch stavať. Do zápasu musíme ísť od prvej minúty naplno a plne koncentrovaní.

Dočkajú sa priaznivci Šiah na jar aj nových posíl?

Po dlhodobom zranení by sa mal vrátiť Sevastian Lohan Hernandez a nové posily sú v štádiu riešenia, ale to nechávam na kompetentné osoby.

Smiknya: Na jeseň nás trápili zranenia

So Šahami, ktoré vyzvete cez víkend, ste na jeseň uhrali bezgólovú remízu. Čím bol súper nebezpečný po športovej stránke?

Súper bol silný v ofenzíve, museli sme hrať takticky a viac brániť, ale hrali sme skôr na brejky, neviem, v akom štádiu sa Šahy nachádzajú teraz.

Posilníte káder pred štartom jari?

Káder máme široký dosť, hoci na jeseň nás trápili zranenia a občas sme na zápas prišli len dvanásti či trinásti. Posilňovať nebudeme, keď sme zdraví, je nás dosť a kvalitu máme tiež.

Vládne v kabíne po prvej polsezóne spokojnosť, alebo ste od nej čakali viac?

Spokojný nie som a myslím, že ani vedenie, určite sme mali na viac. Šikovným praje aj šťastie, nám občas chýbalo. Veci naučené z tréningov sme často nevedeli preniesť do zápasu, možno to bolo aj frustráciou pri veľkom počte zranených hráčov. Teraz máme účasť na tréningoch dobrú, myslím, že to pomohlo aj v zápase s Nevidzanmi.

Ako sa vám tento zápas (2:2, pozn. red.) podarilo dvakrát vyrovnať?

Pomohla kondičná príprava, súper po tejto stránke trochu odišiel a nevládal toľko, čo určite pomohlo. Keď sme pridali na obrátkach, prišli aj góly.

Blížite sa k štyridsiatke a klubov ste už vystriedali nemálo, čo vás do Salky priviedlo?

Lanáril ma sem prezident, ktorého dlhodobo poznám, je to správny človek na správnom mieste, v minulosti som ešte bol mladší a mal ponuky aj z vyšších líg, teraz som sa rozhodol Salke pomôcť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: