Riadna konferencia ZsFZ dopadla úspešne

Marián Červenka|30. sep 2021 o 19:58

Report

Riadna konferencia ZsFZ právom patrí k najvýznamnejším pracovným stretnutiam v rámci Západoslovenského zväzu. „Dali sme si záležať na príprave konferencie, keďže pre pandémiu nebola takmer dva roky, a som rád, že sme to zvládli. Chcem poďakovať sekretariátu, pretože sa zhostil úlohy výborne, a Petrovi Kováčovi za vedenie riadnej konferencie,“ vyhlásil bezprostredne po mítingu pod Zoborom predseda ZsFZ Ladislav Gádoši. Konferencia riešila okrem tradičných bodov i novinky, tie museli, samozrejme, prejsť hlasovaním. Interes pútala Asociácia rozhodcov, ktorá sa uchádzala o oficiálne členstvo v štruktúrach ZsFZ. „S úsmevom musím konštatovať, že Konferencia ZsFZ na svojom riadnom zasadnutí prijala Asociáciu rozhodcov za pridruženého člena ZsFZ! Zväz týmto aktom vyslovil dôveru asociácii, čo mňa ako predsedu tejto organizácie nesmierne teší a zároveň zaväzuje ďalej pokračovať v práci v prospech rozhodcov západoregiónu. Dovoľte mi aj prostredníctvom webu poďakovať predsedovi ZsFZ a celému výkonnému výboru za ich podporu. Tiež by som sa chcel poďakovať pani predsedníčke komisie rozhodcov ZsFZ Alenke Jančokovej Žáčikovej a jej komisii za korektnú spoluprácu,“ uviedol predseda AR ZsFZ Peter Szőllősy.

predseda AR ZsFZ Peter Szőllősy pred hlasovaním vystúpil s krátkym prejavom
predseda AR ZsFZ Peter Szőllősy pred hlasovaním vystúpil s krátkym prejavom (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Vôbec najdôležitejším úkonom konferencie bolo hlasovanie do volebnej komisie ZsFZ. „Vzhľadom na to, že volebnej komisii končilo funkčné obdobie, bolo nevyhnutné vyhlásiť voľby do tejto komisie. Na základe stanov ZsFZ sme uverejnili na webovej stránke ZsFZ výzvu na návrh členov volebnej komisie. Konferencia ZsFZ jednohlasne schválila volebnú komisiu v tomto zložení: Radomír Sečány – predseda komisie, Michal Boršányi, Emil Podhradský a Denis Kabát – členovia komisie,“ ozrejmil vedúci sekretár ZsFZ Ľubomír Zábojník. V otvorenej diskusii následne zúčastnení využili i prítomnosť zástupcov SFZ. Peter Palenčík (generálny sekretár SFZ) a najmä Ján Letko (vedúci oddelenia IT SFZ) odpovedali na otázky a snažili sa s činovníkmi nájsť vhodné riešenia vybranej problematiky.

Na foto zľava pri oceňovaní: Peter Palenčík, Viliam Ondrejka, Štefan Dékániy a Ladislav Gádoši
Na foto zľava pri oceňovaní: Peter Palenčík, Viliam Ondrejka, Štefan Dékániy a Ladislav Gádoši (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Okrem toho mala konferencia i punc slávnosti, keďže predstavitelia zväzu ocenili čestných hostí odznakmi SFZ a plaketou ZsFZ, ktorú obdržali Štefan Dékániy pri príležitosti životného jubilea 80 rokov a Viliam Ondrejka – člen VV SFZ a majiteľ klubu FC Vion Zlaté Moravce – pri príležitosti životného jubilea 60 rokov. Ten najcennejší – zlatý si z Nitry odniesol za svoju neúnavnú prácu vo futbalovom prostredí Rudolf Hanák. „Chcel by som poďakovať funkcionárom za ocenenie mojej práce, rodine za pochopenie a hlavne splnenie osobného dlhu voči rodinnej línii a tak sa hrdo zaradiť vedľa svojho otca, starého otca a ostatných, ktorí svojou troškou prispeli k rozvoju futbalového hnutia,“ vyhlásil niekdajší predseda Trénersko-metodickej komisie ZsFZ Rudolf Hanák.

Rudolf Hanák (uprostred) hrdo pokračuje v rodinnej línii
Rudolf Hanák (uprostred) hrdo pokračuje v rodinnej línii (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

„Teší ma, že riadna konferencia prebehla v absolútne korektnej pracovnej atmosfére. Som rád, že sme naplnili všetky body programu, pričom kľúčový bol výber volebnej komisie, ktorá má následne za úlohu pripraviť v nasledujúcich mesiacoch volebnú konferenciu ZsFZ. Už teraz môžem prezradiť, že VV ZsFZ rozhodol, že voľby budú 14. januára 2022,“ uzavrel predseda ZsFZ Ladislav Gádoši.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: