Správy

Lehota i Trstice valcujú, Prievidzi iba bod, prekvapil Hlohovec. Šok: Klasov - Topoľčany 0:5

Marián Dragúň|13. mar 2023 o 15:30

Uplynulý víkend u nás odštartovali štyri súťaže, fanúšikovia krajského futbalu sa tak dočkali v troch najvyšších ligách ZsFZ a jednej šiestoligovej súťaži.

MAJSTROVSTVO REGIÓNU - IV. LIGA MEVA 

V najvyššej krajskej súťaži Majstrovstvách regiónu vstúpil do odvetnej časti najpresvedčivejšie polovičný majster OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ktorého nepribrzdilo ani sobotňajšie chladné počasie a v obojstranne dobrom zápase zdolal Kozárovce presvedčivo 4:1. Po nekončiacich zmenách sa čakalo, čo doma ukáže Nitra s novým trénerom Dušanom Borkom, ale Považania z extreťoligových Lednických Rovní nehovorili v zime do vetra, že chcú ponaháňať vedúce mužstvo a po premenenom pokutovom kope Petra Liptáka v 60. minúte si odviezli na sever Trenčianskeho kraja všetky body. FC Pata si išiel do Bolerázu pre požičané z prvého kola a po bezgólovej remíze si bod veruže aj vezie. V susedskom derby vyraboval extreťoligový Imeľ Kolárovčanov, ktorí však museli hrať celý druhý polčas bez vylúčeného brankára Máté Bánkiho. Zaujímavosťou zápasu Kolárovo – Imeľ (1:2) je, že o všetky góly sa postarali Ukrajinci, domáci Oleksandr Isakov a hosťujúci Maksym Olen dvakrát. O cennom víťazstve Trebatíc nad béčkom FC ViOn 1:0 rozhodol bleskurýchly gól zimnej posily Adama Konečného z 2. minúty, vďaka ktorému víťaz preskočil v tabuľke zdolaného. Nový tréner Hurbanova Marián Tvrdoň začal tesnou prehrou 1:0 v Gbeloch, lenže najbližšie narazí doma na prvú Lehotu. Stretnutie Gabčíkovo – Jaslovské Bohunice je odložené na 19. apríla. 

FK Slovan Levice vstúpil do jari víťazstvom 4:0 nad Marcelovou. Foto: FK Slovan Levice
FK Slovan Levice vstúpil do jari víťazstvom 4:0 nad Marcelovou. Foto: FK Slovan Levice

V. LIGA SZ MEVA 

V „severnej“ piatej lige sa naplnili obavy jesenného majstra FC Baník Prievidza pred štvrtými Trenčianskymi Stankovcami - v plnej zostave - a na hornej Nitre sa pred parádnou návštevou skoro 400 divákov zrodila deľba 2:2, ktorá dáva šancu nielen druhému Vrbovému, ale aj tretej Domaniži. Tá však vyšla na ihrisku zdolaného finalistu Zimnej ligy v Chynoranoch po prehre 2:0 úplne naprázdno, zato Vrbové v trinástom Podolí bralo všetky body po víťazstve 0:2. Gólovú bodku dal pred peknou návštevou v poslednej minúte hosťujúci Andres Felipe Espaňa, ktorý bol na ihrisku iba desať minút. Vrbové sa dotiahlo na lídra už na dva body a v sobotu privíta nebezpečný Prečín. Víťazstvom 1:0 v Piešťanoch prekvapil posledný Hlohovec, pre ktorý je to iba druhý trojbodový zápis v súťaži. 

Druhé Vrbové zvíťazilo pred tristo divákmi v Podolí 0:2 a na dva body sa dotiahlo k lídrovi. Foto: MFK Vrbové
Druhé Vrbové zvíťazilo pred tristo divákmi v Podolí 0:2 a na dva body sa dotiahlo k lídrovi. Foto: MFK Vrbové

V. LIGA JV MEVA 

V „južnej“ piatej lige nedal polovičný majster FC Trstice šancu posledným Želiezovciam (4:1) a posilnený Branč uspel vo Dvoroch nad Žitavou, kde zvíťazil 3:1. Do dvojgólového vedenia ho poslali zimné posily Adam Barborík a Jozef Sova. Nebezpečná Šoporňa otočila v Nedede na 1:2 a svojim piatym víťazstvom na pôde súpera sa zaradila medzi najlepšie tímy „vonku“. Úspešný vstup do odviet má aj Pozba, ktorej víťazstvo 2:0 nad Bešeňovom je už ôsme v sezóne. Cenným víťazstvom vonku si bilanciu vylepšil nielen Veľký Meder, ale aj Štúrovo. Tovarníky stáli, pretože Podhájska v zime vystúpila zo súťaže. 

Brankára Dvorov nad Žitavou Oleksandra Shpaka prekonali hráči Branču (v žltom) trikrát. Zo zápasu V. ligy JV Dvory – Branč (1:3). Foto: Jana Skornsek
Brankára Dvorov nad Žitavou Oleksandra Shpaka prekonali hráči Branču (v žltom) trikrát. Zo zápasu V. ligy JV Dvory – Branč (1:3). Foto: Jana Skornsek

VI. LIGA STRED MEVA 

Prvé jarné kolo šiestej ligy Stred vyšlo druhým Čeľadiciam, ktoré vďaka dvom gólom 19-ročného Dominika Čibíka brali po víťazstve 1:2 tri body z obávaných Krušoviec. Tretie Solčany však padli vo Veľkom Záluží (2:0) po dvoch góloch Michala Andrášika. Polovičný majster z Bábu zvíťazil jasne v poslednej Rumanovej (1:4) a najbližšie hostí posmelené Topoľčany. Alekšince vyhrali v predposledných Ludaniciach (0:1) po góle dorastenca Benjamína Holčíka z 90. minúty, ale plusové body vezú aj Zbehy z Hornej Kráľovej (0:1). Šokujúci výsledok sa zrodil v Klasove, kde zvíťazili Topoľčany 0:5. Klasov doteraz doma všetko vyhral a remizoval iba s Veľkým Zálužím 1:1. Tri góly dal bývalému vynikajúcemu reprezentačnému brankárovi Štefanovi Seneckému mladučký Topoľčanec Šimon Kováč.

FC Topoľčany zažil vstup do jari, ako hrom. Zvíťazil 5:0 v Klasove, kam sa po body nechodí. Foto: FC Topoľčany
FC Topoľčany zažil vstup do jari, ako hrom. Zvíťazil 5:0 v Klasove, kam sa po body nechodí. Foto: FC Topoľčany


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: