Jelka v nedeľu vycestuje do Malej Mače. Zvíťazí rezerva Galanty do tretice?

Peter Popelka|24. aug 2023 o 19:32

Debata s Matejom Vašíčkom a Dominikom Kilacskom.

Malá Mača od novej sezóny pôsobí pod hlavičkou rezervného mužstva Galanty a práve jej bude cez víkend čeliť odchovanec Slovana Dominik Kilacsko, ktorý aktuálne oblieka dres Jelky. Na opačnej strane nastúpi s kapitánskou páskou domáci Matej Vašíček, ktorý v Malej Mači nedávno načal desiatu sezónu. Obaja hráči vás pozývajú na atraktívny súboj, ktorý začne v nedeľu o 17:00.

Vašíček: Chceme hrať atraktívne i agresívne

Prvé dve kolá ste ovládli so skóre 5:0, čo vám pomohlo k úspešnému vstupu do novej sezóny?
Do sezóny sme išli s tým, že si súťaž ideme užiť s poctivou robotou od zápasu k zápasu. Nedali sme si nejaké veľké ciele a vyhlásenia, snažíme sa hrať bez akéhokoľvek tlaku a to nám prináša ovocie. Káder prakticky ostal pokope, až na dva odchody, čiže na ihrisku sa poznáme dokonale a klape to.

Čo vás stálo body vo V. Blahove, kde ste o vedenie prišli v priebehu minúty?

Doplatili sme na nekoncentrovanosť po našom druhom strelenom góle, školáckou chybou vzadu sme dostali domácich na koňa. Tam sa lámal chlieb, keby sme hneď z rozohrávky nedostali gól, zápas by sme vyhrali. Súper bol efektívnejší, preto vyhral.

Ako hodnotíte uplynulú sezónu, ktorú ste zakončili na 5. priečke?

Nebudem klamať, ak poviem, že ciele v minulej sezóne boli tie najvyššie, no smolná jesenná časť nás o lepšie umiestnenie pripravila. Na jar sme boli iné mužstvo, ktoré zbieralo body. Po odohraní systému každý s každým sa súťaž rozdelila na tri skupiny. Ostali sme v tej strednej. Napriek tomu sme si futbal užívali bez akéhokoľvek tlaku a aj keď sme skončili na 5. mieste, bodov sme mali na 2. miesto v celkovej pomyselnej tabuľke.

Ako a prečo sa Malá Mača stala rezervným tímom Galanty?

Spolupráca vznikla pred sezónou najmä z toho dôvodu, že mužstvá dospelých pôsobiacich v krajských súťažiach ZsFZ musia mať aj družstvá mládežníkov, čo je v našej malej dedine nemožné. Na báze spolupráce funguje aj tréningový proces, kde sa spoločne využívajú ihriská v Malej Mači aj Galante.

Čo bude cez víkend platiť na Jelku, ktorá na jar v tabuľke skončila tesne za vami?

Na každého súpera sa pripravujeme rovnako, či už hráme doma, či vonku. Chceme hrať atraktívny, agresívny futbal, nič na náhodu, čo platí pre každého. Vieme o Jelke takmer všetko, pred sezónou sa pomenilo dosť hráčov, na ihrisku si to rozdáme a dúfam, že tri body zostanú doma.

Kilacsko chváli letnú prípravu pod novým trénerom

V prvých troch kolách jesene ste nestratili ani bod, čomu Jelka vďačí za skvelý úvod sezóny?
Mali sme kvalitnú prípravu pod novým trénerom, vznikol dobrý kolektív a každý zo seba vydáva maximum.

Naposledy ste pôsobili v doraste Galanty, prečo ste sa v lete rozhodli posilniť Jelku?
V Galante som počas prípravy nepociťoval dôveru trénera, tak som sa rozhodol vrátiť domov, kde som s futbalom začínal, aby som sa rozohral v mužskom futbale.

Poznáte hráčov vášho najbližšieho súpera, ktorý sa stal rezervou Galanty? Tušíte, s akou taktikou na vás vybehne?

Poznám niektorých chlapcov, ale netuším, s akou taktikou na nás vybehnú, my ideme do zápasu s tým, aby sme dokázali vyhrať.

Čo vám v 1. kole jesene pomohlo zvíťaziť 3:1 nad Čiernym Brodom?
V prvom kole nám ku víťazstvu pomohol kolektívny výkon a väčšia túžba po víťazstve.

Kde by v tabuľke rád skončil aktuálny vicelíder súťaže?

Najradšej by sme skončili čo najvyššie, ale ideme od zápasu k zápasu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: