Správy

III. liga ZsFZ: Trenčianske Teplice vycestujú po dvojtýždňovej pauze do Púchova. Podľa trénera rozhodnú o výsledku malé detaily a efektivita v zakončení

Martina Radošovská|28. sep 2018 o 19:30

Klub Trenčianskych Teplíc prešiel počas minulej sezóny radikálnymi zmenami, v rámci ktorých sa pred jarnou časťou odhlásili zo IV. ligy SZ ZsFZ, podstúpili projekt fúzie s Horovcami a do jarnej časti vstúpili pod hlavičkou FKS Nemšová. Na trénerskú lavičku sa vrátil Marek Bubenko, ktorý po sezóne 2016/2017 skončil v klube na poste hrajúceho trénera.  

Už pred jarnou časťou minulej sezóny ohlásil Ľuboš Greguška, prezident klubu FKS Nemšová, odchod klubu z Horoviec, v ktorých odohrali jesennú časť. Problémom mali byť finančné problémy, pri ktorých obec Horovce nevychádzala klubu v ústrety. Preto padlo rozhodnutie presťahovať klub do Trenčianskych Teplíc, ktorých pôsobenie v IV. lige nebolo práve najlepšie, pretože zimovali na poslednom mieste bez zisku bodu. Kluby sa na fúzii dohodli pomerne rýchlo, obec a klub Trenčianske Teplice zabezpečujú situáciu okolo mužstva, Ľuboš Greguška zase platy pre hráčov. 

„Z pôvodného mužstva Nemšovej zostali len traja, či štyria hráči, zvyšok mužstva bol doplnený o hráčov Trenčianskych Teplíc a niekoľko nových futbalistov. V prvom rade bolo potrebné za pomerne krátky čas skĺbiť mužstvo po hernej a hlavne psychickej stránke. Hlavnou úlohou jarnej časti bolo mužstvo zachrániť v III. lige, čo sa nám aj úspešne podarilo,“ vrátil sa k predchádzajúcej sezóne tréner Marek Bubenko.

„S ponukou trénovať novovzniknuté mužstvo (Horovce a Trenčianske Teplice) hrajúce pod hlavičkou FKS Nemšová ma oslovil manažér klubu Jaroslav Ružička ešte v zime pred plánovaným presunom mužstva z Horoviec do Trenčianskych Teplíc,“  pokračoval Bubenko. Klub pôsobiaci v III. lige pod hlavičkou FKS Nemšová vstúpil do novej sezóny už ako MŠK Slovan Trenčianske Teplice.  

Úvod do nového súťažného ročníka sprevádzala prehra s Galantou a  nasledovali ďalšie neuspokojujúce výsledky. V posledných zápasoch však potrápili rezervu Zlatých Moraviec, s ktorou získali bod, a v stretnutiach so Spartakom Trnava B a Novými Zámkami bodovali naplno. „Prvé kolá boli náročnejšie z pohľadu krátkej letnej prípravy a rôznych objektívnych, či subjektívnych príčin. Preto sme odohrali málo prípravných zápasov, čo sa odrazilo aj na výsledkoch v prvých kolách. Po hernej stránke to však nebolo až také zlé a veril som, že sa to čoskoro otočí v náš prospech. V konečnom dôsledku však nie som s doterajšími výsledkami spokojný, nakoľko si dovolím tvrdiť, že máme naviac,“ zhodnotil výsledky tréner. Mužstvo je špecifické aj tým, že hráva domáce zápasy vždy v sobotu o 11. hodine: „Už predošlú sezónu sme hrávali v takomto čase a zhodli sme sa na tom, že nám tento čas vyhovuje.“

Kvalita III. ligy je v aktuálnej sezóne podľa Mareka Bubenka pomerne vyrovnaná, výnimkou sú len trápiace sa Nové Zámky. „Kalná nad Hronom je pre nás ako nováčik trochu neznáma, ale Malženice poznáme zo IV. ligy a Nové Mesto nad Váhom ako minuloročného druholigistu poznáme tiež, aj keď sa jeho káder pred sezónou značne obmenil.“ Ako dodáva, konkrétne ciele a konečné tabuľkové umiestnenie pred sezónou neriešili, no určite by chceli nadviazať na minulú sezónu, v ktorej sa v jarnej časti dosahovali výrazne lepšie výsledky oproti tej jesennej.   

Trenčianske Teplice si v posledných dvoch kolách postáli, pretože stretnutia s Novým Mestom nad Váhom a s Kalnou nad Hronom boli preložené. Dôvodom bola reprezentácia hráčov Mateja Vaculíka a Reného Šika vo Výbere ZsFZ amatérov v Rumunsku, ktoré vybojovalo postup na budúcoročné Majstrovstvá Európy. „Dianie v Rumunsku som sledoval aspoň výsledkovo a som rád, že chlapci pomohli mužstvu k postupu. Pre hráčov je to výborná skúsenosť a šanca ukázať, čo v nich je. V Trenčianskych Tepliciach patria k oporám mužstva, či už defenzívne (Vaculík), alebo ofenzívne (Šiko).“ 

Prestávky v súťaži však zároveň predstavujú aj určité komplikácie, kedy viacerí hráči môžu vypadnúť zo zabehnutého kolobehu: „Z odloženia týchto zápasov a tak dlhej prestávky nie som síce nadšený, ale aspoň si mohli dať chlapci dokopy drobné zranenia. Sám som však zvedavý, či na nás zanechá dvojtýždňová herná prestávka nejaké stopy,“ zhodnotil Bubenko.   

Už najbližšiu sobotu vycestujú Trenčianske Teplice do Púchova. O trénerovi Marekovi Bubenkovi je známe, že nikdy nehrá na remízu, čo aj sám potvrdil. „Je to pravda, už ani ako hráč som nikdy nehral na remízu. Samozrejme, že do každého stretnutia nastupujeme s cieľom vyhrať a získať tri body. Myslím, si, že zápas v Púchove bude vyrovnaný a o výsledku rozhodnú malé detaily a efektivita v zakončení.“  Zápas je na programe 29. septembra 2018 o 15:30. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: