Boleráz v nedeľu vyzve lídrov regiónu. Oba celky zatiaľ prehrali len dvakrát

(Autor: Lucas Villem)
22. mar 2024 o 09:55

Vráti sa v lete do Nových Zámkov (foto) tretia liga?

Boleráz v minulom kole ukončil fantastickú sériu trinástich kôl bez prehry. Odštartuje novú v domácom súboji s lídrom regionálnych majstrovstiev? Nové Zámky budú proti, zatiaľ tiež vyšli naprázdno len v dvoch stretnutiach. Vonku naviac neprehrali od augusta.

Na duel kola IV. ligy Hummel pozývajú Erik Drozda (Boleráz) a Patrik Ďurek (Nové Zámky). Hrá sa v nedeľu 24. marca o 15:00.

Drozda: Chýba nám povestné šťastíčko

Boleráz je vaším deviatym pôsobiskom, čo vás na úvod minulej sezóny priviedlo do tohto klubu?

Keď som v lete 2022 odchádzal z Galanty, oslovil ma tréner. Keďže to mám od domu kúsok a už vtedy som tam poznal pár chalanov, bola to pre mňa jasná voľba.

Minulý ročník ste zakončili na štvrtej priečke regionálnych majstrovstiev, aktuálne vám patrí tretia. Čomu klub z dvaapoltisícovej obce vďačí za skvelé výsledky?

Ja si myslím, že ak sa stretne dobrý kolektív, tréner s vhodným výberom základnej zostavy a ochotní ľudia z výboru, tak sa veciam musí dariť. Samozrejme, vždy je priestor na zlepšenie, ale postupne sa snažíme dopracovať tam, kde chceme byť.

Cez víkend ste prehrali po dlhých trinástich kolách. V čom ste nestačili na Lednické Rovne?

Prvých tridsať minút bol zápas v našej réžii, ale po inkasovanom góle sme prestali hrať to, čo vieme a neboli sme vôbec efektívni vpredu.

Ako na lídra z Nových Zámkov, vášho jediného premožiteľa v jesennej časti?

K takémuto dôležitému zápasu pristupujeme veľmi sústredene a chceme urobiť všetko pre to, aby sme vyhrali.

Máte najviac remíz v súťaži, čo vám najčastejšie chýba k plnému zisku?

V mnohých zápasoch dobýjame bránu, ale chýba nám také to povestné šťastíčko. Verím, že to prelomíme v ďalšom kole a po zvyšok sezóny budeme v útoku efektívnejší. 

Ďurek: Zápas by sme chceli otvoriť rýchlym gólom

Cez víkend čelíte tretiemu celku súťaže, ktorým je Boleráz. Čím na jeseň najväčšmi hrozil súper, ktorého ste zdolali najtesnejším rozdielom?

V prvom rade to bude veľmi náročný zápas a domáci si budú chcieť napraviť chuť po zlom vstupe do sezóny. U nás bol súper veľmi silný na lopte a hrozil po krajoch, mal množstvo centrovaných lôpt, na ktoré si musíme dať pozor. Ideálne by sme chceli zápas otvoriť rýchlym gólom, opäť vzadu udržať nulu a predĺžiť tak sériu na tri zápasy.

Posilnili ste v zime káder? Ak áno, ktoré posty ste doplnili?

Áno, prišlo veľa dobrých a skúsených hráčov, ktorí nám určite pomôžu. Posilnili sme na poste hrotového útočníka, kam prišiel výborný Paukner, do stredu zálohy zas Cleber a Obročník, čo sú veľmi známe a zvučné mená. V neposlednom rade nás posilnil Djiby Ba na pozícii stopéra, ktorý pre nás určite bude veľmi platným hráčom.

Čo vám pomohlo rozhodnúť domáci duel s Vrábľami v poslednom kole?

Myslím si, že sme boli po celý zápas lepším mužstvom a mali dostatok šancí na to, aby sme ten zápas zlomili v náš prospech, nakoniec sa nám to podarilo vďaka penalte v prvom polčase. Taktiež bolo dôležité, že sme súpera nepustili do žiadnej väčšej šance a udržali druhé čisté konto po sebe.

Pod hlavičkou ViOn-u ste donedávna pôsobili tiež, ako hráč ligového dorastu Zlatých Moraviec. Ako hodnotíte túto skúsenosť a čo vás priviedlo do Nových Zámkov?

Skúsenosť to bola veľmi dobrá. Trénera Štefanku som poznal veľmi dobre, keďže ma trénoval aj v Nitre, vedel som, do čoho idem. Veľkým plusom bolo aj to, že som mohol chodiť na tréningy A-tímu, čo mi tiež dalo veľmi veľa skúseností do budúcna. Do Nových Zámkov som sa dostal prostredníctvom brata, ktorého tréner Süttö veľmi dobre pozná. Chcel som ísť niekam, kde budem hrávať a tréner o mňa prejavil veľký záujem, za čo som rád a vážim si, že tu môžem pôsobiť.

Futbalovo ste vyrastali v akadémii FC Nitra. Čo vám dalo pôsobenie pod Zoborom a na ktorý úspech spomínate najradšej?

Akadémia FC Nitra vždy patrila k tým najlepším na Slovensku a vychovala množstvo skvelých hráčov, tréneri sa snažili hrať pekný a kombinačný futbal, z čoho ťažím aj teraz. Najväčší úspech bude asi debut v 3. lige za A-mužstvo proti Novému Mestu nad Váhom. Mal som len 17 rokov a bol to môj prvý ostrý zápas medzi mužmi, takže na to nikdy nezabudnem.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: