Zodpovednosť premietnutá do výsledkov

Šéfredaktor|13. nov 2018 o 17:00

Veľké Revištia zvládli záver jesene

 Pred časom tréner treťoligových Veľkých Revíšť Emil Sudimák hovoril o tom, že výhra je najlepším odrazovým mostíkom pre mužstvo, ktoré prenasleduje smola a neúspešná séria. Bolo to po zápase so Sninou, ktorý zavŕšil nepriaznivú šnúru šiestich vystúpení v rade, z ktorých päť sa skončilo prehrou a jedno remízou. Lenže v ostatných troch kolách prišiel, naopak, obrat a kolektív FK dva razy získal plný bodový zisk a raz uhral zmierlivý výsledok. 

 

Navyše v týchto súbojoch neinkasoval ani gól, čo predznamenalo obrat k lepšiemu hlavne v zadných radoch a celkove v defenzíve Zemplínčanov. „Potrebovali sme uhrať body, aby sme si vylepšili naše postavenie a upevnili herné sebavedomie. To nám vyšlo, čo nás teší. Zlepšili sme hernú disciplínu a vzadu sme si počínali zodpovednejšie, čo sa premietlo do výsledkov. Hrali sme na výsledky, to priznávam, lebo v tejto súťaži, kde vládne vyrovnanosť, sa každý úspech premietne v postavení v tabuľke. Účel svätil prostriedky a úspešnému výsledku sme prispôsobili našu hru a počínanie si,“ podotkol kormidelník V. Revíšť Emil Sudimák.

V záverečnom tohtoročnom kole sa  Sudimákovci predstavili na pôde Šarišských Michalian, kde uhrali cenný bod. „Domáci patria ku kvalitnejším účastníkom, zaslúžene sú hore v pelotóne. Lenže chlapci pristúpili k povinnostiam seriózne, boli zodpovední pri dodržiavaní vytýčenej taktiky a preto sme súpera do nejakého množstva vyložených gólových šancí ani nepustili. My sme mali iba pološance, no v závere išli traja naši hráči na jedného domáceho protihráča. Nezvládli však túto  situáciu. Keby to realizovali lepšie, mohlo byť ešte väčšie prekvapenie. Avšak musíme byť spokojní aj s remízou.“ V predošlom vzájomnom zápase Š. Michaľany vyhrali vo V. Revištiach, no odvtedy sa aj v kádroch všeličo zmenilo. Na strane hostiteľov teraz nenastúpil kanonier Cicman, no hosťom tiež chýbali daktorí hráči. „Pre zranenie či pracovné povinnosti, no musíme sa s tým vedieť vyrovnať...“ Takže tiež nesúhlasíte s tým, aby sa sezóna naťahovala, lebo to v amatérskom futbale prináša väčšie riziko zranení aktérov? „Domnievam sa, že v jeseni i na jar by mal byť rovnaký počet kôl, ale rozhodnutie je iné a to treba rešpektovať. Niekedy si hráči i tréneri ťažkali na počasie a stav ihrísk, momentálne je to však prijateľné pre futbal.“

Vrátili sme sa ešte k ukončeniu nepriaznivej série. Zlom nastal v meraní síl doma s Krompachmi. „Veril som, že akonáhle dosiahneme výhru, pomôže  nám to a tak sa aj stalo. Proti Spišiakom to nebolo jednoduché, lebo aj hostia mali šance. Lenže oni nedali gól, my sme niektoré možnosti premenili a to bolo podstatné. Podali sme celkom dobrý výkon a rovnaké to bolo aj proti Svidníku v ďalšom domácom súboji. Hoci hostia vtedy mali na začiatku viac z hry, no ustrážili sme si čisté konto, neumožnili sme súperovi skórovať a, naopak, sami sme dali štyri góly, čo prinieslo  hladkú výhru,“ dodal kormidelník V. Revíšť Emil Sudimák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: