Hlavné menu

Zápas Kamenica n/Cir. – Nižný Hrušov sa nekonal

Šéfredaktor|12. okt 2017 o 00:00

Spočiatku to vyzeralo na dohodu o novom termíne, postupne z nej však zišlo.

Po 10. kole je 5. liga (skupina Vihorlatsko-Dukelská) nekompletná. Stretnutie Kamenica nad Cirochou – Nižný Hrušov sa neodohralo. Úvodný hvizd sa nekonal, domáci vopred avizovali Športovo-technickej komisii VsFZ i zástupcom hosťujúceho tímu, že nenastúpia. Aké boli dôvody? Ako to napokon dopadne? Bude sa stretnutie vôbec dohrávať? Kamenická strana má záujem, aby tomu tak bolo...

V tejto súvislosti sme oslovili Slavomíra Tokára, trénera FK Kamenica n/Cir., aby nám situáciu konkretizoval...

„Už týždeň skôr sme zápas v Sačurove odohrali v značne oklieštenom zložení, bolo nás trinásť a k tomu pribudli dvaja zranení hráči. Vtedy sme rozmýšľali, že nasledujúci zápas sotva budeme môcť odohrať, oboznámili sme s touto alternatívou aj Nižný Hrušov, aby sme zápas preložili. Ich stanovisko bolo spočiatku kladné, nemali s tým problém, dokonca sme sa zhodli aj na dátume, ktorý vyhovoval obom stranám. Došlo však k situácii, že našu oficiálnu žiadosť opakovane zamietli kvôli rôznym problémom – na prvý termín nemali k dispozícii dostatok hráčov, druhá navrhovaná alternatíva nevyhovovala kvôli absencii trénera. Je nám to veľmi ľúto, lebo stretnutie chceme odohrať, aj keď po skončení jesennej časti, ale zástupcovia Nižného Hrušova sa už k možnej dohode stavali záporne, takže šláger kola sa vzďaľuje realite. Nevieme, ako to vyhodnotí VsFZ, aj na Športovo-technickú komisiu sme zaslali systémom žiadosť o zmenu termínu stretnutia, ktorú však Nižný Hrušov zamietol. Bola by veľká škoda, ak by sa stretnutie neodohralo, tretí celok by privítal lídra, určite by sa na trávniku bolo na čo pozerať a kamenický priaznivec futbalu sa na Nižný Hrušov veľmi tešil,“ konštatoval Slavomír Tokár. Zdá sa teda, že rozhodujúci verdikt padne od zeleného stola. Bude stretnutie ešte realitou? Hlavné slovo bude mať ŠTK VsFZ.

 

O pár dní je na programe 11. kolo. Kameničania majú vycestovať pod Brekovský hrad, kde má svoj domovský stánok mužstvo pod ešte zlúčeným názvom Kochanovce/Brekov. Aká je pri Ciroche aktuálna situácia v kádri?

„Keďže sme zápas neodohrali, hráči sa zdravotne zotavili a do Brekova vycestujeme. Chceme odohrať zápas najlepšie ako bude v našich silách,“ naznačil ambície tréner mužstva, ktorému patri v tabuľke tretie miesto.

 

Ľahký zápas to však isto nebude. Mená ako Lazúr, Šamo, Kišš, Novák či Adam znamenajú súpera s bohatými futbalovými skúsenosťami...

„Je to najskúsenejšie mužstvo v našej súťaži, na druhej strane aj vekovo najstaršie, takže vieme o silných i slabších stránkach nášho súpera. My máme zväčša mladých futbalistov, odhodlaných uspieť. Hrali sme spolu aj v uplynulej sezóne, proti Šamovi i Lazúrovi ešte v ich jasenovskom angažmán, takže vieme, čo nás čaká. Brekovčania sú doma veľmi silní, ale nevzdávame sa, chceme uspieť, bodovať,“ dodal Slavomír Tokár.            

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: