Za 15 dní 5-zápasová šichta

Šéfredaktor|24. apr 2018 o 00:00

Získaných osem bodov však neznamenalo 100 %-nú spokojnosť.

Štvrtoligista MŠK Spartak Medzilaborce (skupina Sever) má za sebou futbalovú šichtu. Vstup do jarnej časti sa mužstvu spod Kamjanej prekladal vinou klimatických podmienok a s tým súvisiacou nespôsobilou hracou plochou. A tak sa stalo, že za 15 dní, od soboty 8. apríla do nedele 22. apríla odohrali zverenci Víťazoslava Lukačika päť stretnutí. V tom ostatnom sa tréner objavil na zelenom trávniku a rozhodol o medzilaborskom víťazstve.

Zápasový kolotoč začal 8. apríla: Poprad B – Medzilaborce 2:0. Výsledok nebol strašiakom, ba psychologicky opúšťali hostia trávnik so vztýčenými hlavami, lebo od 20. minúty (za stavu 2:0) dohrávali v oslabení. O tri dni privítali na svojom trávniku Soľ (1:1) a naopak boli veľmi sklamaní, keďže inkasovali v 90. minúte. Ďalším domácim stretnutím bolo derby s Ptičím (2:2). Keďže polčas určil dvojgólové medzilaborské vedenie, po záverečnom hvizde ich výsledok neuspokojoval. Do tretice doma, 18. apríla so Zámutovom a konečne výhra – 2:1. Rovnakým výsledkom uspeli Medzilaborčania aj v ostatnom zápase, v nedeľu 22. apríla v Pušovciach.

Rátali sme s viacerými bodmi. Dostať gól v poslednej minúte vždy zamrzí, i keď na druhej strane musím povedať, že remíza bola spravodlivým výsledkom. Za druhopolčasový výkon s Ptičím sa chlapci môžu hanbiť – padlo to na hlavu klubu, ale aj ich hlavy, čo znamenalo opäť stratu dvoch bodov. Dôležitý zápas so Zámutovom sme zvládli, i keď po hernej stránke to bolo biedne. V takýchto zápasoch však nie je herný prejav to hlavné, dôležité sú body a teší ma, že úlohu favorita sme potvrdili aj naposledy v Pušovciach,“ začal debatu kouč MŠK Spartak.


 

Vývoj skóre nebol pre Medzilaborce priaznivý, prehrávali. Cez prestávku svietila na tabuli remíza, po obrátke už hostia strhli na svoju stranu víťazstvo.

Nebol to jednoduchý zápas. Nie tak po psychickej stránke, keďže sme boli papierovým favoritom, ako skôr podmienkami, lebo hraciu plochu musím nazvať pojmom „katastrofálna“. Na takej som dlho nehral,“ poznamenal Viťo Lukačik, ktorý sa objavil v základnej zostave a v 64. minúte z pokutového kopu naklonil misky váh na stranu Medzilaboriec.

Ani som nad tým nerozmýšľal. Loptu som postavil na biely bod, vybral si kút brány, brankár šiel na druhý. Samozrejme ma gól potešil, znamenal víťazstvo, chlapcom, mužstvu pomohol,“ poznamenal hrajúci tréner.

Na trávniku ste strávil 87. minút. Po akom dlhom čase dostali kopačky opäť zabrať?

"Tuším, že naposledy to bolo v jeseni doma s Gerlachovom (pozn. autora: 15. októbra 2018). Na trávniku akoby chýbalo povzbudenie, snáď to pomohlo,“ dodal Víťazoslav Lukačik.


 

Resumé 22. kola:

Pušovce – Medzilaborce 1:2 (1:1)

Góly: 8. J. Jurečko – 37. P. Samsely, 64. (PK) V. Lukačik

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: