Vylúčenie brankára alfou-omegou

Šéfredaktor|2. sep 2020 o 08:50

Jasenovčania zvrátili polčasové manko 0:2

Kto si nenechal ujsť derby Jasenov – Belá n/Cir. (JAKO 5. liga, skupina Vihorlatsko-Dukelská) v priamom prenose, určite nebanoval. Hneď po pár sekundách sa ujali Beľania vedenia, ktoré zvýšili málo vídaným gólom z 35 metrov v samom závere I. polčasu. To už ale hrali hostia v oslabení, od 24. minúty sa medzi žrde postavil futbalista z hráčskeho poľa. Stav 0:2 však rozhodne konečným nebol. Do hry sa dostali Jasenovčania šťastne, lebo ich kontaktný gól padol beľanským vlastencom a vyrovnanie prišlo po jemnom teči hosťujúcej kopačky. Potom domáca penalta a v samom závere poistenie víťazstva.

Na oboch stranách dirigovali svojich spoluhráčov hrajúci tréneri...

„Úvod z našej strany ideálny. Zápas však poznačilo vylúčenie nášho brankára, keďže sme nemali náhradného. Po obrátke sme sa sústredili iba na bránenie. Domáci so šťastím dvakrát skórovali, čím vyrovnali, napokon však vyhrali zaslúžene,“ začal debatu Anton Lojan.

Za stavu 1:2 beľanský Popovič spálil tutovku. Na keby sa nehrá, ale predsa...

„Nevedno, ako by sa zápas vyvíjal, ak by bolo 1:3. Je však zbytočné o tom premýšľať,“ pousmial sa 32-ročný hrajúci tréner TJ Slovan Belá n/Cir.

Hostia vstupovali do derby s bilanciou bez inkasovaného gólu, tiež bez straty bodu. Obe série stali minulosťou.

„Verili sme, lebo v Jasenove sa nám zvyklo dariť. Pred dvoma rokmi sme tu vyhrali, v uplynulej sezóne remíza. Je tu super ihrisko, domáci chcú hrať futbal, príjemné prostredie. Spočiatku to opäť naznačovalo náš úspech, no nestalo sa.“

Na margo vylúčenia brankára v 24. minúte?

„Nebudem komentovať. Hlavný rozhodca sa spočiatku rozhodol ináč, po konzultácii s asistentom, ktorý bol na opačnej strane, svoj verdikt zmenil. Videli to, rozhodli sa,“ dodal Anton Lojan.


Jasenovčania vstúpili do zápasu zle, po záverečnom hvizde však boli spokojní.

„Súper nás zaskočil. Mali sme si dávať pozor na jeho brejky, ale práve takto sa ujal vedenia. Keď prišla chyba brankára a gól do šatne, cez prestávku sme boli takmer desať minút ticho. Každý vedel, čo treba robiť. Bolo iba na nás, lebo stav sa dal otočiť, lebo Beľania mali v bráne hráča,“ povedal Róbert Chalupka.

Tentokrát TJ Jasenov početnú presilovku zvládol. V Kamenici n/Cir. od 49. minúty nevyťažili nič a prehral 0:1. Teraz zvrátil stav 0:2...

„Vravel som chlapcom, že potrebujeme streliť kontaktný a ono to príde. Síce bol šťastný, ale potom už bola naša prevaha evidentná. Okrem gólov sme nastrelili ešte dvakrát žrď.“

Ako ste vnímali atak beľanského brankára?

„Vylúčenie bolo na mieste. Kopačka pomaly na krku útočiaceho hráča. Nie je o čom hovoriť,“ dodal Róbert Chalupka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: