Hlavné menu

Turnaj regiónov o postup na ME

Jaroslav Glovičko|8. sep 2017 o 00:00

Novú históriu začína písať turnaj Regions' Cup treťoligových výberov štyroch regionálnych futbalových zväzov.

Novú históriu začína písať turnaj Regions' Cup treťoligových výberov štyroch regionálnych futbalových zväzov. Vlani sa uskutočnil na ihrisku v Tatranskej Lomnici a predstavitelia jednotlivých zväzov sa dohodli, že každoročne sa tento turnaj uskutoční pod Tatranskými končiarmi na umelej tráve.

Minuloročnú úspešnú premiéru mal organizačne pod palcom Východoslovenský futbalový zväz a toho roku prevzal štafetu Stredoslovenský. Práve jeho výber skončil vlani na poslednom mieste, keď v boji o tretiu priečku prehral s výberom VsFZ. Víťazstvo ukoristili hráči zo Západoslovenského futbalového zväzu a druhá priečka patrila celku z Bratislavského futbalového zväzu.

Nie je zvykom aby v najvyššej regionálnej futbalovej súťaži nastala prestávka, avšak tentoraz Regions' Cup si to doslova vyžiadal. Vlani sa hralo po skončení sezóny, preto mohla mať jesenné časť nerušený priebeh. Predsa len skorší termín turnaja priláka do hľadiska viac divákov, aby svojich favoritov podporili. Tohtoročný turnaj sa uskutoční dnes a zajtra (9. a 10. septembra) a je zároveň kvalifikačným o postup na majstrovstvá Európy amatérov UEFA Regions' Cup 2018/19. Pre tromi rokmi sa jedna kvalifikačná skupina hrala v Poprade a Slovensko reprezentoval výber VsFZ, avšak medzi najlepších osem celkov nepostúpil, keď skončilo na druhom mieste nemeckým výberom Württembersko. Na tomto turnaji sa môžu zúčastniť hráči, ktorí nemali profesionálnu zmluvu ani nereprezentovali Slovensko v mládežníckych výberoch.

Na tomto turnaji sa predstaví treťoligový výber VsFZ pod taktovkou trénerskej dvojice Ladislav Štecák a Emil Jacko. Realizačný tím dopĺňa lekár MUDr. Bartolomej Magyar, ktorý sa už tradične stará o zdravie hráčov počas podujatí pod hlavičkou VsFZ. Vedúcim mužstva je Jozef Pribula, technický vedúci Jakub Eperješi a masérom Róbert Fabíny. Do osemnásťčlennej nominácie sa dostali piati hráči lídra tretej ligy z Lipian, traja hráči Rožňavy, po dvoch z FK V. Opátske, z Vranova a Giraltoviec a po jednom z Plavnice, Svidníka, Krompách a Stropkova. Výber VsFZ budú reprezentovať títo hráči - brankári: Adrián Tkáč (FK V. Opátske), Maroš Beňo (Plavnica), hráči do poľa: Matej Hovančík, Peter Vitovič, Slavomír Kráľovič, Richard Štefčák, Ján Dlugoš (všetci Lipany), Jakub Ďuríček, Pavol Gere, Michal Gere (všetci Rožňava), Marek Matkobiš (Svidník), , Radovan Bandžuch (FK V. Opátske), Róbert Hagara (Krompachy), Erik Burcák (Stropkov), Matúš Dzurina, Roman Kovalčík (obaja Vranov), Patrik Kuriplach, Erik Tomko (obaja Giraltovce). Len pre zaujímavosť dodajme, že najstaršími sú M. Beňo a J. Dlugoš, najmladším Dzurina.

Turnaj začína dnes predpoludním o 10.30 h stretnutím výberov ZsFZ a SsFZ, druhý duel je na programe o 12.45 h, v ktorom narazia na sebe VsFZ a BFZ. Porazení sa stretnutú zajtra o 10.30 h v boji o tretie miesto a víťazi o 12.45 budú bojovať o víťazstvo a postup do kvalifikácie ME UEFA Regions' Cup 2018/19.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: