Štafura už nie je na sninskej lavičke

Šéfredaktor|1. máj 2019 o 18:00

Hanc: „Z výsledkov tragédiu nerobíme, skôr to bolo o pocitoch, teší ma, že sme sa rozišli bez invektív.“

 

Treťoligista spod Sninského kameňa vymenil trénera. Po dva a pol sezóne už nedrží kormidlo mužstva Jozef Štafura. 

„Prišiel som 5. septembra 2016, v 9. kole vo Svidníku sme remizovali 2:2, následne rovnako aj vo Svite, bolo to v situácii, keď mala Snina po ôsmom kole tri body. Nakoniec sme v ročníku 2016/2017 skončili na 3. mieste, skóre 50:27 a 42 bodov. V ďalšej sezóne sme skončili štvrtí, skóre 66:35, ale získali na konte sme mali 57 bodov! Aktuálny súťažný ročník znamenal po jeseni tretie miesto, s 32 bodmi, od ktorých sa tri po odstúpení prešovského béčka odrátali. V tejto vizitke bolo ťažké pokračovať, ak odíde päť hráčov základnej zostavy, ktorých nahradia odchovanci z dorastu. Beriem to reálne, za svoje pôsobenie v Snine sa hanbiť nemusím,“ konštatoval skúsený lodivod.

 

Zisťovali sme teda logicky stanovisko MFK Snina... – „Vo štvrtok popoludní (pozn. red.: 25.4.) sme sa stretli s trénerom Štafurom, prebrali sme situáciu, ktorá u nás panuje a došli sme k záveru, že po vzájomnej dohode spoluprácu ukončíme. Férovo sme Jožkovi poďakovali, lebo odviedol kus dobrej roboty,“ zneli prvé slová Františka Hanca.

Oficiálne ukončenie činnosti Jozefa Štafuru na sninskej lavičke bolo k 30. aprílu, počnúc májom 2019 nastúpilo nové meno... –„Vedúcim družstva ostáva Pavol Diňa, Marek Lukáč je pri staršom doraste, v Krompachoch iba zaskočil, bolo treba pomôcť, od 1. mája preberá „áčko“ mladý tréner z našich radov - René Kočan. Aktuálne študuje trénerskú Licenciu-A, takže spĺňa potrebné podmienky, jeho prácu poznáme, jej u nás pri mládeži, dáme mu šancu, dúfam, že sa jej chytí. Pozná chlapcov, fungovanie klubu, verím, že naše rozhodnutie bude na prospech veci,“ konštatoval manažér MFK Snina.

 

V kádri treťoligistu sa udiali pred jarným štartom značné obmeny, i keď sa vekový priemer znížil, pár harcovníkov ešte ostalo. Niektorí budú 30-ročnému trénerovi rovesníkmi. – „Ako problém to nevnímam. Aj ja som začínal mladý trénovať, je plno iných príkladov vo svete. Je to skôr o práci, zaangažovanosti, nie o veku.“

Aj nazrieme ešte do minulosti, treťoligová bilancia Jozefa Štafuru na sninskej lavičke znie 69 stretnutí: 37 výhier, 15 remíz a 17 prehier. Hľadať teda príčinu zmeny v „chémii“ mužstva ale v posledných výsledkoch? – „Bol tu tretí rok, zmena sa už pýtala. Na výsledky by som nepozeral, vieme prečo také teraz sú, káder sa rapídne obmenil, oproti jeseni v niektorých zápasoch nastúpili jeden – dvaja hráči. Z výsledkov teda tragédiu nerobíme, skôr to bolo o pocitoch, teší ma, že sme sa rozišli bez invektív,“ poznamenal František Hanc.

Začuli sme však „šuškandy“ o nie najlepších vzťahoch medzi staršími hráčmi a trénerom. Pravda? – „Nevnímam to tak, naopak, pokiaľ budem v klube v pozícií manažéra, stále zastanem názor: Tréner je šéf kabíny! Má dôveru klubu, hlavnou úlohou futbalistov je trénovať a odvádzať výkony v zápasoch. Jožko mal svoj rešpekt, je to človek, ktorý mnoho dokázal ako hráč i tréner, on nemusel nikoho presviedčať. U nás v klube mal plnú podporu do posledného dňa,“ dodal. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: