Sninské pozitívum, že káder je negatívny

Šéfredaktor|5. nov 2020 o 18:45

René Kočan: „Spravíme všetko potrebné, aby sme mohli čo najskôr oživiť sninský štadión.“

Prvé kolo celoplošného testovania je minulosťou. Už o pár dní sa operácia „Spoločná zodpovednosť“ opätovne zrealizuje aj v Snine a jej okrese. Vinou pandémie koronakrízy predčasne stopla jesennú časť sezóny aj treťoligová MFK Snina. Ako strávili uplynulý víkend futbalisti? Pripravujú sa na ďalšie (nefutbalové) kolo?

Ako zatiaľ fungujete? Ste v častom kontakte s hráčmi?

„Sme bez tréningu, lebo aktuálne opatrenia ho nepovoľujú. Od pondelka 9. novembra by sme sa však radi na štadión vrátili. Alternatíva tréningov spočíva v šesťčlenných skupinách rozdelených podľa formácií. S mužstvom som v kontakte, máme na facebooku spoločnú skupinu alebo komunikujeme mobilmi. Takže online spojenie je prakticky maximálne,“ povedal René Kočan.

Máte informácie, či sa vaši zverenci alebo realizačný tím zúčastnili na víkendovom testovaní? Ak áno, aké sú výsledky?

„Informácie, ktoré mám tvrdia, že všetci sme po testovaní negatívni. Chvalabohu za takéto pozitívne správy. Chceme spraviť všetko potrebné, aby sme mohli čo najskôr opäť trénovať. Štadión už v jesennej časti asi zápasmi neožije, ale naša príprava by mohla ešte pár týždňov pokračovať,“ poznamenal sninský kormidelník.

Zúčastnil sa niekto na celoplošnom testovaní aj aktívne?

„Asi nebol nikto, i keď chlapci dobiedzali do Roba Dického, aby si situáciu pomoci vyskúšal. Naznačil totiž, že by sa snáď zúčastnil. Asi k tomu však nedošlo,“ dodal s úsmevom René Kočan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: