Snina avizuje zmenu herného štýlu

Šéfredaktor|11. feb 2019 o 09:10

Nahradiť ofenzívnu dvojicu Skvašík – Janko bude ťažké.

 

Futbalové zemetrasenie prežíva MFK Snina. Na mysli máme zmeny v kádri. Konkrétnejšie to sú najmä odchody, ktoré zasiahli nielen kvantitu, ale najmä kvalitu. V priebehu jesene opustil sninské farby Vyshnevskyi. Hovorilo sa o tom už dlhšie, Oleg sa chcel posunúť o stupienok vyššie a angažmán v FC Košice mu túto možnosť dal. Klub pod Sninským kameňom však nerátal, že sa počas zimnej pauzy „poďakujú“ Skvašík i Janko (obaja Humenné), odišiel Popovič (Stakčín), otázny je Balko (Bratislava) a možno aj ďalší. Po rakúskych skusoch rátali s návratom Dického, ktorý však tiež zakotvil v Humennom...

 

„Nahradiť dvojicu Skvašík – Janko bude veľmi ťažké, nájsť tak kvalitných futbalistov sa nám asi nepodarí, takže budeme musieť pozmeniť herný štýl mužstva,“ začal debatu Jozef Štafura.

  Každý skutok má svoj dôvod. Kde hľadať príčiny nestability v sninskej šatni? – „V klube som tretí rok, vybudovali sme mužstvo, ktoré sa stalo špičkou tretej ligy. Skončili sme tretí, štvrtí, aktuálne po jeseni nám patrí tretie miesto. Možno by som nepoužil slovo „nestabilita“, skôr by som dal odchod do súvisu s podmienkami, ktoré asi boli hráčom ponúknuté. Na druhej strane som očakával väčšiu spoločnú debatu, lebo k sebe máme blízko. Odchody som ani nestačil zaregistrovať, keď som sa chcel s hráčmi rozprávať, už bolo vlastne po všetkom. Ostal som prekvapený, lebo po jeseni nebol badať ani náznak takéhoto kroku, sklamaní ostali aj fanúšikovia, ale život ide ďalej, musím sa s tým vysporiadať,“ podotkol tréner MFK Snina.

  Nad rozliatym mliekom je už škoda slzy roniť. Sninčania musia odchody nahradiť novými menami... – „Čaká nás veľa roboty, šancu dostanú mladí hráči, tiež sa samozrejme obzeráme po skúsenejších posilách,“ dodal Jozef Štafura.

  Sninská príprava sa začala 21. januára (kvôli snehovej kalamite o týždeň neskôr oproti plánu), hneď po dvoch dňoch nabrali „Štafurovci“ smer Ulič (23.- 27.1.), kde absolvovali sústredenie. Trénovalo sa dva až trikrát denne. Káder dopĺňajú zväčša mladíci, oporami ostali harcovníci Peter Hišem, Jožko Lukáč, Ľubo Jankaj či Marián Pčola. Tento týždeň Sninčania odohrajú prípravný zápas s Trebišovom (13.2., vonku) a Lok. Košice (16.2., doma).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: