Šesť týždňov, sedem zápasov

Šéfredaktor|25. jún 2020 o 10:50

V sobotu 27. júna derby Humenné – Snina.

Od pondelka naskočil FK Humenné do letnej prípravy. Čaká ho šesť týždňov a sedem prípravných zápasov. Na prvom tréningu privítal tréner Jozef Škrlík a jeho asistent Andrej Čirák osemnásť futbalistov. Nová sezóna má naplánovaný štart 1. augusta.

„Spočiatku budú tréningy „opatrnejšie“, lebo nie všetci sú v stopercentnej pohode. Tréningová záťaž je úplne iná, než príprava v domácom prostredí. Zameriame sa tak na kondičnú stránku, po dvoch týždňoch už budú prevažovať technicko-herné pasáže," povedal na úvod Jozef Škrlík.

Prišli futbalisti kondične zanedbaní?

„Musím sa priznať, že som očakával horšie parametre. Prvý tréning je uvítací, viac-menej herný. Keď príde na rad väčšia zaberačka, počasie bude už slnečné, asi to bude iné."

FK Humenné má naplánovaných až sedem prípravných stretnutí? Súperi sú z okolia i zo zahraničia…

„V danej situácii sa spravilo maximum. Súperi sú dobrí – druholigové FC Košice, prvoligová maďarská Kisvárda, naši súperi Vranov, Stropkov, Snina… Určite to budú kvalitné previerky."

Obísť nemožno ani káder. Aké zmeny už možno potvrdiť?

„Odišli stopér Sidor, útočník Jakubov a náhradný brankár Cholp. Zranení sú Kulich a Salanci, pracovné školenie musel nateraz uprednostniť Skvašík, Milunovič sa k nám pripojí v najbližších dňoch. Brazílčan Goncalves je doma, jeho pôsobenie je otázne," dodal Jozef Škrlík.

Na prvom tréningu sa objavilo niekoľko nových tvárí, potvrdený je zatiaľ príchod brankára Filipa Piroščáka a obrancu Filipa Bednára.

Prípravné zápasy:

Humenné – Snina / 27.6. (sobota, 10:30)

Humenné – FC Košice /4.7. (sobota, 10:30)

Humenné – Kisvárda FC / 8.7. (streda, 17:00)

Humenné – Lok. Košice / 11.7. (sobota, 10:30)

Humenné – Vranov / 18.7. (sobota, 10:30)

Strážske – Humenné / 22.7. (streda, 17:00)

Stropkov – Humenné / 25.7. (sobota, generálka)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: