Richard Havrilla staronovým predsedom VsFZ

Šéfredaktor|9. dec 2017 o 00:00

Presvedčil všetkých 123 delegátov. Jeho podpredsedami sa stali Jozef Križalkovič a Ján Špivák.

V sobotu sa v Spoločenskom pavilóne v Košiciach uskutočnila Volebná konferencia Východoslovenského futbalového zväzu. Jej delegáti zvolili verejným hlasovaním za predsedu VsFZ na ďalšie štvorročné obdobie Richarda Havrillu. Na konferencii boli prítomní prezident SFZ Ján Kováčik, generálny sekretár SFZ Jozef Kliment, člen VV SFZ pre legislatívno a organizačné otázky Peter Sepeši, reprezentačný tréner Ján Kozák či prezident ÚLK Ivan Kozák.

(Zdroj: glo, Autor: keki)

Na konferenciu bolo pozvaných 147 delegátov s právom hlasovať (Prešovský kraj 75, Košický kraj 72), prítomných bolo 123 delegátov (Prešovský kraj 72, Košický kraj 51). Staronový šéf VsFZ získal do svojho tretieho volebného obdobia podporu od všetkých 123 prítomných delegátov!

V roku 2010 bol pomer hlasov pri mojom prvom zvolení 96:53. Povedal som, že chcem byť predsedom všetkých – tých, čo ma volili, i tých, čo za mňa nehlasovali. V roku 2014 som vyhral pomerom hlasov 117:16. Zopakoval som, že chcem byť predsedom všetkých a chcem presvedčiť aj tých šestnástich. Teraz som vyhral pomerom hlasov 123:0. Som rád, že som to dokázal. Ďakujem,“ boli prvé slová staronového predsedu VsFZ Richarda Havrillu.

Nasledovali voľby do orgánov VsFZ na ďalšie obdobie. Niektoré, kde nebolo viac kandidátov, boli verejné, v ďalších sa hlasovalo tajne. Išlo o post podpredsedu VV VsFZ za Košický kraj, kde boli dvaja kandidáti Ján Špivák a Gabriel Weiss. Z 50 hlasov získal Ján Špivák 38, doterajší podpredseda VV VsFZ Gabriel Weiss oslovil 12 delegátov.

Tajné hlasovanie bolo aj o trojici členov VV VsFZ za Prešovský kraj. Navrhnutých bolo päť kandidátov Vladimír Drobňák, Peter Goga, Ján Labanc, Vlastislav Laskovský a Štefan Vaľko. Dovedna 72 delegátov za Prešovský kraj malo zakrúžkovať trojicu kandidátov. Nadpolovičnú väčšinu získala jasne trojica Vladimír Drobňák (63), Štefan Vaľko (57) a Peter Goga (52). Neuspela dvojica Ján Labanc (24) a Vlastislav Laskovský (1). Posledné tajné hlasovanie bola voľba členov na Konferenciu SFZ. Za Prešovský kraj kandidovali Vladimír Drobňák, Pavol Chmura, Adrián Labun a Dušan Špilár. Za Košický kraj kandidovali Zdenko Hudák, František Jochman a Daniel Mikloš. Delegáti si nakoniec v dvojkolovom hlasovaní zvolili tieto dvojice – za Prešovský kraj Vladimír Drobňák (54), Adrián Labun (36), za Košický kraj Zdeno Hudák (37), Daniel Mikloš (26).

Delegáti konferencie následne schválili kandidátov na volené funkcie na Konferenciu SFZ - Jána Kováčika na prezidenta SFZ, Mariána Ružbarského ako zástupcu rozhodcov za člena VV SF, Petra Sepešiho za člena VV SFZ pre legislatívne a organizačné otázky.

 

VOĽBY DO ORGÁNOV VsFZ NA OBDOBIE 2018-2021

Predseda

Richard Havrilla

Predseda revíznej komisie

Ján Barilla

Predseda disciplinárnej komisie

Miroslav Urban

Predseda odvolacej komisie

Ondrej Brendza

Podpredseda VV za Prešovský kraj

Jozef Križalkovič

Členovia VV VsFZ za Prešovský kraj

Vladimír Drobňák

Peter Goga

Štefan Vaľko

Podpredseda VV za Košický kraj

Ján Špivák

Členovia VV VsFZ za Košický kraj

Jozef Gazdag

Vendelín Novysedlák

Jaroslav Švarc

Voľba členov Konferencie SFZ za Prešovský kraj

Vladimír Drobňák

Adrián Labun

Voľba členov Konferencie SFZ za Košický kraj

Zdenko Hudák

Daniel Mikloš

 

 

OCENENÍ JUBILANTI

Zlatý odznak VsFZ

František Hajdada – 70 rokov

Róbert Tóth – 70 rokov

Ondrej Škody – 70 rokov

Strieborný odznak VsFZ

Ján Varecha – 60 rokov

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: