Richard Havrilla pokrstil novú knihu

Šéfredaktor|7. okt 2018 o 17:30

Známy autor Eugen Magda už pracuje na ďalších dvoch publikáciách

 

V sobotu sa pred majstrovským treťoligovým stretnutím FC Košice – Plavnica (3:0) uskutočnil krst knihy Eugena Magdu Krížom-krážom za európskym futbalom. Krstným otcom bol prvý viceprezident SFZ a predseda VsFZ Richard Havrilla. Krstilo sa trávou priamo z hracej plochy štadióna Lokomotívy v Čermeli.

 

V tejto knihe nepíšem iba o futbalistoch, ale aj o ľuďoch okolo futbalu, ktorí niečo dokázali. Či už sú to rozhodcovia, seniorskí a mládežnícki tréneri, funkcionári, ale i novinári, ktorých si málokto všíma. V publikácii som si zaspomínal aj na ľudí, ktorí, žiaľ, už nie sú medzi nami, ale zveľaďovali slovenský futbal,“ vyjadril sa na margo knihy jej autor Eugen Magda, ktorému samotná tvorba i s vytlačením trvala rok. Pre 79-ročného známeho dlhoročného novinára je to už šestnásta publikácia v jeho publicistickej kariére. „A číslo 17 už klope na dvere. Ide o moje spoluautorstvo k pamätnici SFZ k osemdesiatinám, kde mapujem kľúčové časy okolo vzniku slovenského futbalu. Na budúci rok  zasa pripravujem pre čitateľov ďalšiu knihu, ktorá už má aj názov Smiech, potlesk a kotrmelce. Pôjde o zaujímavý mix z prostredia futbalu,“ prezradil novinársky bard.

 

Radosť z ďalšej futbalovej publikácie neskrýval ani Richard Havrilla. „Je to ďalší výborný počin z dielne Eugena Magdu. Som zvedavý, kedy skúsený publicista nájde svojich nasledovníkov spomedzi mladších kolegov-novinárov. Myslím si, že každá kniha s futbalovou tématikou je dobrá, prospešná pre náš šport a nepochybujem o tom, že si nájde svojich čitateľov. Eugen odštartoval predaj knihy pred týždňom v Trebišove a okamžite mu rozobrali všetkých 20 kníh, ktoré mal so sebou,“ povedal Richard Havrilla. VsFZ taktiež participoval na tejto  publikácii. A nebolo to po prvý raz. Od nástupu Richarda Havrillu na post predsedu VsFZ priniesla spolupráca medzi VsFZ a Eugenom Magdom už štyri publikácie. „Som rád, že sme mu mohli pomôcť a finančne pokryť vydanie knihy. Verím, že to nebude posledná publikácia o futbale od tohto autora,“ dodal Richard Havrilla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: