REGIONS CUP: Chýbala postupová čerešnička na torte

Šéfredaktor|9. sep 2019 o 10:10

Výber VsFZ nestačil na ZsFZ, ktorý vyhral všetky ročníky

Na prelome augusta a septembra sa uskutočnil 5. ročník Regions cupu, turnaja v ktorom hrajú amatérske výbery regiónov Slovenského futbalového zväzu (SFZ). Akciu zastrešilo Národné tréningové centrum. Súpisku Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ) tvorilo aj trio FK Humenné - Marek Zlacký, Igor Komjatý a Roman Kovalčík.

Žreb v úvodný hrací deň spojil východniarov s tímom zo stredného Slovenska, druhú dvojicu tvoril Západ - Bratislava. Motiváciou pre víťaza bol postup na kvalifikačný medzinárodný turnaj, ktorý poskytuje miestenku na majstrovstvách Európy amatérov. Pozícia favorita patrila „západniarom“, keďže doposiaľ ovládli víťazne všetky štyri ročníky.

Výsledky - 1. deň: ZsFZ - BFZ 2:1, VsFZ - SsFZ 1:0 (Tkáč); o 3. miesto: BFZ - SsFZ 2:1; finále: ZsFZ - VsFZ 2:1 (vlastný). Piatykrát sa stali víťazom „západniari“, výber VsFZ zopakoval druhé miesto spred dvoch rokov. 

Ako ste sa dozvedeli nomináciu? Čo na to kabína, spoluhráči? Pýtali sme sa Mareka Zlackého. „Nomináciu som sa dozvedel z futbalnetu v deň jej zverejnenia, po tréningu nám ju oznámil tréner Košuda. Bol som milo prekvapený, vôbec som nečakal, že by mohli rátať práve so mnou. Všetci traja sme boli vďační a tešili sa na túto skúsenosť. V kabíne si chlapci samozrejme neodpustili nejaké vtipy a narážky, ale všetko v rámci srandy,“ pousmial sa 20-ročný futbalista. 

Bola to vaša prvá „reprezentačná“ skúsenosť? „V podstate áno, ak mám na mysli seniorov. V žiackych časoch som tiež bol párkrát súčasťou výberov VsFZ.“

Žreb určil za súpera Stredoslovákov. Rozhodol jediný gól. „Boli sme futbalovejší ako náš súper, vytvorili si viac gólových možností, nakoniec sa nám jednu podarilo aj premeniť, vďaka čomu sme vyhrali. Bol to náročný zápas najmä kvôli počasiu, hrať od pol dvanástej, keď je na teplomere 35°C, nie je bežné. I keď nás bolo iba pätnásť, mali sme viac síl, než súper.“

Vo finále vás čakal favorit. Napokon aj vyhral 2:1. „Tentokrát sme už na menší počet hráčov doplatili. Západniari mali navrch, ale aj náš výkon bol dobrý, škoda inkasovaného druhého gólu hneď v úvode druhého polčasu. Na kontakt sme sa dostali až v závere, na vyrovnanie už neostal čas.“

Celkový dojem s Regions cupu teda nemusel byť zlý? „V prvom rade sa chcem poďakovať za nomináciu a možnosť zahrať si na turnaji. Tiež trénerom, realizačnému tímu a spoluhráčom sa veľmi pekné tri dni, v Senci nám nič nechýbalo. Pre mňa osobne skúsenosť, spoločne s Igorom a Romanom sme sa zhodli, že chýbala už iba čerešnička na torte - postup na kvalifikáciu pre majstrovstvá Európy amatérov,“ dodal Marek Zlacký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: