Hlavné menu

Pracovať na tom, aby pohoda neubzikla zo šatne

Šéfredaktor|1. máj 2017 o 02:00

Po odvolaní trénera Františka Šturmu sa popradskí druholigoví futbalisti predstavili prvý raz s touto výraznou zmenou na lavičke, keď post kormidelníka zastával už Stanislav Šesták. Podtatranci na ihrisku Hanisky potvrdili rolu favorita a upevnili si vedúce postavenie v skupine o udržanie sa. Naopak, domácich ešte viac priklincovali na dno tabuľky.

O dva góly hostí sa zaslúžil Rudolf Bilas. Je zaujímavé, že tento hráč gólovo odštartoval mesiac apríl v zápase s Lipanmi (potom sa strelecky načas odmlčal) a rovnako ho svojimi zásahmi aj zavŕšil v uplynulom vystúpení. Najprv sme boli zvedaví na to, ako vnímali hráči zmenu kormidelníka a to, že ich v zápase  viedol bývalý reprezentant a ikona súčasného popradského kolektívu? „My sme o tom nevedeli, kto bude novým koučom. Vlastne až po zápase som sa dozvedel, že bol písaný ako hlavný lodivod. Dokedy to bude takto platiť, to neviem, nič nám nebolo ešte oficiálne povedané, možno sa to dozvieme v ďalších dňoch. Pokiaľ ide o tréningový proces pred zápasom, tak ten mali na starosti asistenti – Lipčák a Dvorožňák. A ako sme vnímali odvolanie trénera Šturmu? Taký je futbal a akonáhle vedenie klubu nie je spokojné s výsledkami tímu a s hrou, bolo treba prijať nejaké riešenie a zrejme funkcionári usúdili, že zmena trénera by mala byť osožná. Našou úlohou bude naďalej makať a hrať čo najlepšie, život prináša aj takéto situácie a treba sa s tým vyrovnať,“ podotkol R. Bilas.

Podľa názoru tohto hráča ostatné meranie síl v Haniske Podtatrancom vyšilo. „Povedali sme si v šatni, že chceme kombinovať  a po strate lopty pracovať na tom, aby sme ju čím skôr získali do svojej moci. To nám vychádzalo, mali sme loptu neraz pod kontrolou, kombinovali sme, pričom súper behal a niekedy nestíhal zachytávať naše akcie. Preto sme sa dostávali do šancí a niektoré možnosti sme dokázali i úspešne realizovať.“ Hosťom pomohlo – hlavne psychicky, - že sa čoskoro ujali vedenia a otupili odvahu súpera.  Popradčania si aj naďalej počínali zodpovedne, koncentrovane a umne, neumožnili domácim, aby sa z prvého otrasu spamätali. „Nejaké náznaky mali, ale neboli nebezpeční.“ Pred prestávkou potom prišiel druhý úder hostí práve zásluhou Bilasa. „Gól do šatne je vždy nepríjemný pre toho, kto ho inkasuje a pomôže zase celku, ktorý skóroval.“ Navyše pár minút po prestávke Bilas aj druhý raz skóroval a upravil stav na 3:0 pre FK Poprad. Bolo jasné, že odpor Hanisky je definitívne zlomený. „Už sme hrali v pohode, za tohto stavu sa ťažko otáča výsledok, prekypovali sme pohodou a premietlo sa to aj do diania na ihrisku. Domácim  sme nechceli požičať loptu, ale niekedy to vyznelo tak, že už pomaly každý z nás chcel dať gól, čo by sa však nemalo stávať. Mrzelo nás zaváhanie pri jedinom góle domácich tesne pred koncom, keď po štandardke prišlo k nedorozumeniu medzi nami, vymenili sa nám protihráči,, čo sme si neustrážili a preto domáci hráč hlavičkoval osamotený. Na to si musíme dať tiež pozor a zlepšiť komunikáciu.“ Je zaujímavé, že v predošlom vzájomnom zápase Haniska uhrala prijateľnejšiu prehru. „ Na našom štadióne sa každý rival vyburcuje, je to preňho sviatok, kým v prostredí súperov to už nie je také záživné,“ pripomenul Rudolf Bilas s tým, že lídrovi tejto skupiny aj vyhovuje, že hrá vonku, lebo nemusí čeliť takej úpornej defenzíve ako vo vlastnom prostredí. Na margo diania v slabšej skupine pridal tiež zaujímavé postrehy. „Máme značný náskok na čele a v podstate akoby o nič nešlo, hoci stále sa o niečo hrá. Preto je to v hlavách, aby sme sa na každý duel správne motivovali, lebo keď príde dôležitý súboj, za krátky čas by sme sa naň nemuseli dostatočne nachystať. Preto treba ísť v každom vystúpení naplno.“ Takže už myseľ Popradčanov sa orientuje na baráž. „Sem-tam sa nejaké slovko dotkne aj tejto témy, ale snažíme sa viac myslieť na najbližší zápas a na to, aby sme zostali na víťaznej vlne a aby bola pohoda v šatni.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: