Postupový ošiaľ počmáral stratený entuziazmus

Šéfredaktor|25. okt 2018 o 20:45

N. Hrušov ešte ani zďaleka neodkryl svoj potenciál

 

Nováčik obvykle vstupuje do vyššej súťaže s entuziazmom, nadšením a enormnou chuťou  popasovať sa so silnejšími súpermi. Chce dokázať, že si miestenku zaslúžil. Preto neraz práve takéto kolektívy hlavne v prvej časti ročníka zvyknú upútať pozornosť svojimi výsledkami. Sú však aj výnimky, keď po postupe nejde hra tak, ako by mala. V niektorých pasážach doterajšieho priebehu jesennej časti sa o tom presvedčil aj Nižný Hrušov v štvrtej lige v skupine Sever.

 

V úvodných štyroch kolách tím FK prehral, prvý bod nazbieral v 5. kole. To bolo iste aj sklamanie a vrátil sa k tomu aj tréner Dušan Durkaj, ktorý priviedol zverencov do tejto súťaže. „Začiatok bol náročný, lebo práve príslovečný entuziazmus nám chýbal. Mali sme problémy zorientovať sa v zápoleniach a nebola primeraná chuť pobiť sa o lepšie výsledky a kvalitnejšiu hru. Chlapci k tomu nepristupovali podľa mojich predstáv, zlepšenie prišlo až postupne.“ Nebodaj si chlapci mysleli, že každý pred nimi kľakne..? „Nebolo to presne o tom, že by žili v tejto predstave, ale nebola až taká ochota hrať túto súťaž,  čo bolo pre mňa dosť nepochopiteľné...“ Pri týchto slovách sme zostali v údive a žiadalo sa, aby to kouč rozvinul: „A či boli zverenci takpovediac nahnevaní, že postúpili? Možno nie všetci, ale niektorí určite. Uvedomili si, že bude treba viac trénovať, viac cestovať, bude to celkovo náročnejšie,  slovom, jedno s druhým.“ Takže prišli na rad presviedčania, že je lepšie hrať v IV. než V. lige? „Po neúspešných počiatočných výsledkoch sme si povedali niektoré veci a hráči pochopili, že sa nedá nič robiť, len makať, pobiť sa o úspešnejšie výsledky. Zmenil sa hlavne prístup, zverenci to začali brať trošku vážnejšie a prišli aj lepšie výsledky, ktoré nás v tabuľke posunuli vyššie. Mužstvo má určite na viac, momentálne som však skôr nespokojný ako spokojný.“

M prvá výhra prišla proti Medzilaborciam v ôsmom vystúpení, čo tiež určite nedobre vplývalo na náladu a pohodu v tíme. Ktoré duely mrzeli najviac? „Určite domáca remíza s Ľuboticami, keď sme inkasovali v nadstavenom čase.“ Nuž, nováčikovskú daň platiť treba a N. Hrušov sa o tom presvedčil aj naposledy na ihrisku vo Svite. Pod Tatrami vyhrával do polčasu 2:0, no predsa prehral. „Mali sme to pekne rozohrané, hoci beriem, že domáci si zaslúžili aspoň bod, lebo hrali kvalitne. Avšak ak je partia výborne rozbehnutá, treba  to už udržať. Musíme sa však stále veľa učiť a musí byť ochota chcieť sa zdokonaľovať, lebo predpoklady sú obrovské a som presvedčený, že to ešte ukážeme.“ D. Durkaj naznačil, že sa  mužstvu lepí smola na päty, lebo niektorí jednotlivci, čo mali byť oporami, z rôznych dôvodov neboli stále poruke a  to sa premietlo aj do doterajšej bilancie. „Pokiaľ ide o domáce prostredie, v minulom ročníku sme si na ňom zakladali, teraz to tak nie je. Pritom máme skvelých fanúšikov, trpezlivých a tolerantných, ktorí stáli pri nás aj vtedy, keď nám to nešlo. Stále nás povzbudzovali, za čo im patrí vďaka. Sú naozaj super. Možno hráčom zväzovalo nohy práve to, aby nesklamali divákov, lebo mohli hrať určite lepšie, lenže výkony neboli vždy optimálne. A ktorý zápas bol najlepší? Vo Finticiach, kde sme prehrávali 0:2 a vyhrali sme 6:2,“ dodal tréner N. Hrušova.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: