Hlavné menu

Postup je nereálny, ale v tabuľke mieria vyššie

Šéfredaktor|17. mar 2017 o 01:00

FK Humenné sa posilnil do odvety o piatich futbalistov.

Štvrtoligový nováčik (skupina Sever) – FK Humenné vstupuje do jarnej odvety zo 7. miesta. Ciele bolo o čosi smelšie, no zaváhania nielen na ihriskách súperov, ale aj v domácom prostredí predurčilo pozíciu v polovici tabuľky. Klub spod Vihorlatu trénersky vedie Jozef Valkučák...

 

Ako je kormidelník spokojný s prípravným obdobím, ktoré sa prakticky už skončilo?

  • Schádzali sme sa od polovice januára, tréningy boli dvakrát v týždni, k tomu víkendové zápasy. Odohrali sme ich sedem - osem zápasov, súperi boli kvalitní, čo sme však riešili, bolo najmä zohranie sa hráčov. Káder sa nám trochu obmenil, je dôležité, aby hráči na trávniku o sebe vedeli.

 

Aké sú konkrétne obmeny v šatni FK Humenné?

  • Zo základnej zostavy chýba Andrejko, zranenie vyradilo na dlhšiu dobu z hernej pohotovosti Jurova. V jeseni nás trápila aj úzkosť kádra, preto sme sa obzerali po posilách: na pozícii stopera je novým mužom Bjalončík, ktorý k nám prišiel z Raslavíc, v stredovej línii je posilou Križanovský, naposledy bol hráčom Podbrezovej, na poslednú chvíľu sme získali do svojich radov humenského odchovanca Mira Porvazníka z Jasenova, mužstvo doplnil aj Miro Cigán, brat nášho útočníka Zdenka. Skúšali sme, hľadali optimálnu zostavu, v generálke sa všetky nové tváre objavili na trávniku a predviedli, že by mohli byť platným prínosom. V štádiu riešenia je Šimco z Dlhej Lúky, je naším zámerom získať ho pre FK Humenné. Chceli sme získať štyroch – piatich futbalistov, to sa nám aj podarilo. Našu zimnú snahu hodnotím pozitívne, odtrénovali sme naplánované, zápasy ukázali, že sme silnejší a v jarnej odvete chceme podávať lepšie výkony, než na jeseň.

 

Ostrý štart: Šarišské Michaľany (2.) – FK Humenné (7.)...

  • Začíname vonku, u súpera, ktorý je horúcim ašpirantom na postup, čiže máme možnosť zmerať si sily s kvalitným mužstvom. I keď aj Šarišania sa posilnili, nepocestujeme určite v porazeneckej nálade. Nemáme čo stratiť, naopak práve domáci, keďže potrebujú bodovať naplno, by mohli byť psychicky pod tlakom. Chceme bodovať.

 

Sú ciele pre FK Humenné stanovené v jarnej časti aj konkrétne na margo umiestnenia?

  • Sme realisti, po jeseni nemáme šancu bojovať o postup, čo však rozhodne chceme, je posunúť sa v tabuľke na vyššie poschodia. Kvôli reorganizácii ešte môže byť v druhej polovici tabuľky z dôvodu vypadnutia horúco a my chceme byť od takýchto problémov ďaleko,- dodal Jozef Valkučák.

 

Jeseň:

FK Humenné – Šarišské Michaľany 1:2 (0:0)

Góly: 83. Voroňák – 50. Jačišin, 54. Dubecký.          

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: