Personálne zmeny v Spišskej Belej

Šéfredaktor|20. feb 2019 o 11:25

Do klubu prichádza skúsenosť v osobe Vladimíra Lajčáka a Juraja Kšenzakoviča

 Vo futbalovom klube MŠK Slavoj Spišská Belá od 12. februára 2019 nastali personálne zmeny.  Do klubu prichádzajú dvaja skúsení tréneri z Popradu - Vladimír Lajčák a Juraj Kšenzakovič. 

 

Na stretnutí celého klubu začiatkom decembra prezident klubu Štefan Bieľak avizoval, že zmeny môžu nastať. “Všetci v klube robíme futbal ako najlepšie vieme a za to som všetkým vďačný, ale niečo tomu ešte chýba. Myslím si, že tento klub má naviac, prípadne môže robiť futbal ešte lepšie, ale potrebujeme okolo seba ľudí, ktorí nám poradia v tom, čo robíme zle, respektíve, čo máme robiť inak. Potrebujeme sa všetci posunúť ďalej, aby sme neprešľapovali na jednom mieste, aby sme nezačali stagnovať a aby nás futbal všetkých bavil a motivoval ešte viac.“

Cieľom je skvalitniť činnosť celého klubu a zistiť, aký má potenciál. V klube je 9 družstiev a potrebovali okolo nich aj prácu metodicky usmerniť. Aj to by mala byť úloha nového športového riaditeľa klubu, ktorým sa stal Vladimír Lajčák. Prioritne sa bude venovať A-mužstvu, ale metodicky aj ostatným družstvám a činnostiam v klube. Juraj Kšenzakovič je novým hlavným trénerom A-mužstva, ktorý v tejto pozícii nahradil doterajšieho trénera Miroslava Barnáša. Vedenie MŠK Slavoj sa Miroslavovi Barnášovi poďakovalo za odvedenú prácu. Ak by prejavil v klube naďalej pôsobiť, veľmi radi by ho využili na iných trénerských pozíciách.

Ako vedúci A-mužstva zostáva František Bukovina, nakoľko jeho doterajšie skúsenosti sú pre tím veľmi potrebné. Marcel Novoroľník bude pôsobiť naďalej ako manažér celého futbalového klubu.Otázky sú aj okolo kádra mužov, či sa bude dopĺňať, keďže je dosť dlhodobo zranených hráčov. Následné pracovné i rodinné povinnosti navyše neraz spôsobujú  problémy pri zložení dvoch mužstiev - áčka a béčka. Jedna posila však už zakotvila v košiari MŠK Slavoj. “Domov” sa vracia  Martin Maťaš. Príchod oboch trénerov je výzvou nielen pre hráčov, ale aj pre ostatných funkcionárov klubu naučiť sa niečo nové, získať nové skúsenosti a nastaviť niektoré procesy v klube inak. „Zatiaľ sme sa s nimi dohodli na spolupráci do konca sezóny. Po 4 mesiacoch vyhodnotíme spoluprácu a zvážime ďalší postup. Ale to, či bude čo po skončení jarnej časti hodnotiť, je najmä na hráčoch, ale i na nás všetkých, ktorí chceme posunúť ďalej beliansky futbal,“ dodal Štefan Bieľak.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: