Hlavné menu

Päť dní štvrtoligistu v Tatrách

Šéfredaktor|9. mar 2017 o 01:00

F.O. Ajax Pakostov absolvuje zimné tatranské sústredenie pravidelne každý rok.

O necelé dva týždne je naplánovaný ostrý štart jarnej odvety aj v 4. lige (skupina Sever). Zimné prípravné obdobia futbalových klubov pomaly vrcholia, F.O. Ajax Pakostov má za sebou päťdňové sústredenie vo Vysokých Tatrách.

Návšteva slovenských veľhôr v zimných mesiacoch je v podaní pakostovského Ajaxu už niekoľkoročnou tradíciou. Tentokrát sa realizovalo v termíne 1.- 5. marca 2017...

„Sústredenie je pre nás nutnosť, nakoľko počas zimnej prípravy sa veľmi často vo väčšom počte stretávať nemôžeme, nakoľko nás limitujú pracovné povinnosti, a tak je v mužstve hráčska dohoda, že sústredenie je termínom, kedy si zabezpečia v práci dovolenky. Počas piatich dní podporujeme rozvoj kondičných i pohybových schopností, chceme ešte dobiť batérie, aby sme v odvetnej časti kondíciu mali. V jesennej časti sme sa vo viacerých zápasoch presvedčili, že práve kondične sme za súpermi zaostávali a skóre v záverečných fázach sa otáčalo v náš neprospech,“ komentoval Štefan Tomčák.

 

Prechodným domovom pre futbalistov F.O. Ajax Pakostov sa stala Štrba. S podmienkami vládla spokojnosť.

„Sústredenie svoj účel naplnilo, tak po tréningovej stránke ako aj úrovňou služieb – ubytovania, strany a regenerácie. Kondíciu chlapci naberali nielen behom, ale aj vysokohorskou turistikou, ďalšia fáza dňa patrila aj saune, masážam, telá, ktoré dostali zabrať, tak mohli aj kvalitne zregenerovať,“ poznamenal spokojne hrajúci tréner štvrtoligistu.

Sústredenia sa zúčastnilo 18 futbalistov: Klamár, Petro – Berdák, T. Gombita, Dubas, Rudy, J. Fedorko, M. Fedorko, S. Ragan, P. Ragan, Jozef Gombita, J. Durilla, Karabín, Pe. Gombita ml., Pe. Gombita st., Hubcej, Sokol, Tkačin.

 

Ako bude vyzerať ostatná časť pakostovskej marcovej prípravy pred ostrým štartom do odvety sezóny 2016/2017?

„Zídeme sa dvakrát do týždňa, na víkend hľadáme súpera na prípravný zápas, uvidíme, ako dopadne termín ostrého štartu, či počasie a terény budú pre futbal priaznivé,“ dodal Štefan Tomčák.

Jarnú časť má Pakostov (po jeseni 9. miesto) začať na pôde Raslavíc (5. miesto).         

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: