Hlavné menu

Padla kosa na kameň

Šéfredaktor|22. jún 2017 o 00:00

Posledné vystúpenie D. Klčova s Pakostovom prinieslo veľa kariet

Neraz býva tak, že záverečné kolo už veľa dramatickosti neponúkne. Hráči sú k sebe ohľaduplnejší, férovejší a nejdú ani zďaleka na plný plyn. To vtedy, ak už aktérom nejde o postup či zostup. Predsa len pred pauzou medzi ročníkmi je dobré nezraniť sa a prípadne neutŕžiť nejakú zbytočnú kartu. Avšak bývajú aj výnimky, ako sme boli svedkami počas merania síl v Dlhom Klčove, kde sa predstavil Pakostov.

Domáci OFK v predošlých štyroch vystúpenia nebodoval naplno a preto sa chcel v rozlúčke so sezónu prezentovať úspešným výsledkom a potešiť svojich priaznivcov. Lenže hostia si povedali, že to súperovi znepríjemnia a pokúsia sa o to, aby sa jeho šnúra bez troch bodov natiahla. Takže padla kosa na kameň a výsledkom bolo dovedna deväť žltých kariet a jedna červená. Usilovnejšími kartármi boli Pakostovčania, no výsledkovo sa viac darilo hostiteľom. „Súper hral naozaj dosť tvrdo, povedal by som, že v niektorých momentoch až zákerne. Neraz prevládali emócie, ktorých bolo nadmieru. Hráčov  konkurenta zdobí tvrdšia hra. My naopak nie sme tímom, ktorý by sa vyžíval v nadmieru ostrej hre, ale práve daktoré zákroky hostí vyvolali našu reakciu a preto sa duel uberal inou cestou, nastúpila tvrdšia línia. My sme však boli futbalovejším i lepším celkom. Hoci už prakticky o nič nešlo,  je na škodu veci, že bolo toľko kariet a aj vylúčenie,“ komentoval dianie kapitán Dlhého Klčova a jeden z trénerov Vladimír Jenčko. Nuž, hostia prišli už v prvej dvadsaťminútovke o svojho kapitána J. Fedorka, ktorý sa predčasne porúčal z ihriska  a oslabenie  Pakostova výrazne podmienilo ďalší vývoj zápasu. Avšak hostia boli bojovne naladení až do konca zápasu, veď niektoré žlté karty videli dokonca v záverečných minútach. „Možno to trošku  nezvládol i rozhodca, ktorý mal skôr začať rozdávať karty. Súper bol premotivovaný, zrejme v tom zohrala úlohu skutočnosť, že kedysi to bývalo okresné derby. Takže rivalita medzi klubmi stále pretrváva a to sa odrazilo aj v tomto stretnutí. V jeseni sme mali kvalitnejšie mužstvo, ale teraz, keď nám odišli nejakí futbalisti, si možno súper myslel, že čosi u nás skôr uhrá.“

Podľa V. Jenčka domáci chceli napriek odchodom niektorých borcov skončiť čo najlepšie a hoci kolektív sa dosť oslabil, predsa sa dokázal pozviechať. A tak konečné umiestnenie je celkom solídne. „V ostatných rokoch sme tak vysoko nikdy neskončili.“ Na umiestnení má podiel aj ostatná výhra, pričom o výsledku bolo rozhodnuté už do prestávky, keď hostitelia strelili dva góly. Potom sa už uspokojili. „Príčinou poľavenia bolo aj horúce počasie, hoci nejaké možnosti sme ešte mali, napríklad i ja som spálil šancu. Dôležité bolo neinkasovať a chceli sme zápas dohrať bez nejakých zbytočných kariet a konfliktných situácií.“ Na margo jarnej odvety dodal: „Okrem odchodov niektorých chlapcov podaktorí ďalší prestali chodiť, a preto nás na zápase bolo jedenásť-dvanásť a celú zimnú prípravu sme ani nemali. Táto súťaž má svoju úroveň, bez tréningov a zimnej zaberačky je náročné naskočiť do diania. Jeseň bola preto podstatne vydarenejšia . Vzhľadom na to, v akej sme boli situácii, je naše postavenie ešte veľmi dobré,“ pripomenul Vladimír Jenčko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: