Oprášili slastný pocit

Šéfredaktor|4. nov 2018 o 16:35

Bardejov konečne pretrhol dlhú sériu bez výhry

 

Bardejovskí  druholigisti už pomaly zabúdali, ako chutí víťazstvo. Prvý trojbodový úlovok zaknihovali v auguste a potom prišla séria desiatich zápasov bez slastného pocitu. Ten si oprášili naposledy v meraní síl so žilinským béčkom, ktoré zdolali rozdielom triedy, pričom všetky góly zaznamenali do prestávky.

 

Čo všetko vírilo v hlavách hráčom Partizána pred týmto duelom? Boli už zmierení s nelichotivou bilanciou alebo stále napriek nervozite dúfali, že raz to konečne musí prísť? „Naše odhodlanie stúpalo. Vďaka za tieto body, ktoré sme súrne potrebovali. Tie by nás mali nakopnúť pred ďalšími vystúpeniami,“ podotkol Martin Dupkala. Rezerva spod Dubňa je nevyspytateľným súperom, no východniari ju udržali na uzde. Čo  rozhodlo o hladkej výhre? „Zmenili sme trošku štýl hry. V zápasoch so Skalicou či Lokomotívou sme nenapádali vpredu, nehrali tak nátlakovo, teraz sme sa rozhodli, že začneme súpera presovať už na jeho polovici a blokovať jeho rozohrávku. Žilina má svoj zaužívaný štýl, predpokladali sme, že bude chcieť rozohrávať a kombinovať už od svojho brankára. Preto sme hostí neustále atakovali na jeho polovici a nedovolili sme im rozohrávať, čím sme eliminovali ich spôsob hry. Preto sme sa dostávali do tlaku, šancí, streľby a z toho rezultovali naše góly. Hostia mali iba pár vydarenejších akcií, ale do prestávky sme hru režírovali my.“ Hostitelia sa ujali čoskoro vedenia, potom prišli dva údery z pokutového kopu, čo nebýva bežné. „Prvý zásah padol po našej krídelnej akcii, následnom centri a hlavičke. Potom prišli penalty, pričom pred prvou bol náš útočník faulovaný, bola to jasná situácia. Do tretice prišla veľmi dobrá krídelná akcia, ja som nastrelil v šestnástke protihráčovu ruku, ktorú mal od tela, a hostia ani neprotestovali.“  Po zmene strán neprišlo k zdramatizovaniu diania, hoci Žilinčania mali jednu možnosť na zníženie straty, ale iniciatíva bola stále na strane hostiteľov, ktorí posielali jeden center za druhým, mali mnoho štandardiek.

Zaujímavé je, že proti béčku Žiliny sa Bardejovčanom strelecky darilo. V prvom vzájomnom zápase mu dali štyri góly, teraz tri. Ide o náhodu? „Nepovedal by som, že akurát na tohto súpera sme našli recept. Skórovať vieme, len sme neraz doplácali na individuálne chyby. Preto sme veľakrát inkasovali. Už sa to pomaličky darí meniť, verím, že to ešte zlepšíme a prídu aj úspešnejšie výsledky.“ Nuž, Bardejovčania sú remízovým kráľom, čo ich však vzhľadom na postavenie v tabuľke neveľmi teší. Vo viacerých zápasoch sa z nerozhodného výsledku mohla stať výhra. „Proti Petržalke či Lokomotíve to boli naše straty, zase so Skalicou či v Šamoríne sme tieto výsledky mohli považovať skôr za priaznivé. Musíme si však dávať skôr pozor na to, ako si budeme počínať  s tými, čo okupujú priečky v našom susedstve. Tieto zápasy by sme mali zvládať, aby sme sa dostali v pelotóne vyššie,“ dodal jeden z členov bardejovského kolektívu M. Dupkala.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: