Hlavné menu

Odlišná zostava spôsobuje dve tváre

Šéfredaktor|21. okt 2017 o 00:00

Medzilaborce si doma trúfnu, vonku sú krotkým baránkom

Typickým príkladom mužstva dvoch tvárí v štvrtoligovej súťaži Sever sú Medzilaborce. Doma si trúfnu na každého bez ohľadu na postavenie súpera, ale vonku pripomínajú obetného baránka a nezriedka inkasujú poriadnu spŕšku gólov. Preto sa očakávalo, ako dopadne ich vzájomné meranie síl s Gerlachovom, lebo nováčik si stále stráži svoj entuziazmus a už nejednému rivalovi spôsobil bezsennú noc. Duel sa skončil za zaujímavých okolností remízou a divák si prišiel na svoje. Videl nielen góly, ale i vylúčených hráčov a pokutové kopy.

Skúsený matador MŠK Spartak Róbert Potoma bol naším partnerom pri mapovaní nielen tohto zápasu, ale aj výsledkovej hojdačky v tejto sezóne. Pristavili sme sa pri  fakte, že Medzilaborce dosiahli až teraz prvú remízu v aktuálnom ročníku, čo je iste nevšedné. „Vedeli sme, s kým hráme aj to, že hostia budú silným a náročným súperom. Išli sme na ihrisko skromne, ale s odhodlaním vyhrať. Na nerozhodný výsledok sme určite nehrali, ale po skončení zápasu sme boli radi aj za bod. Myslím si, že zmierlivý výsledok bol spravodlivý.“ Zaujímalo nás, prečo je tím podstatne nebezpečnejší doma než vonku (pred vlastnými divákmi prehral iba s Popradom a naposledy remizoval, inak stále vyhrával, kým na pôde rivalov naplno obstál iba v Zámutove). „Málokedy hráme v stabilnej zostave, tá sa podchvíľou mení a to hlavne kvôli pracovným povinnostiam chlapcov, ale i zraneniam. Súpiska nie je veľmi početná a preto každú absenciu veľmi cítiť. Máme problémy aj v defenzíve, hlavne po odchode niektorých jednotlivcov, preto dostávame dosť gólov. V tomto smere máme čo naprávať. Na vlastnom ihrisku sa nám hrá podstatne lepšie, kým vonku dostávame veľa zbytočných a lacných gólov a veľmi sa natrápime na každý strelený zásah.“ Určite – a to podčiarkol aj tento borec – mrzí zranenie Gavulu. „Doplácam na to i ja ako hrotový hráč, Vlado mi veľmi chýba, lebo urobil potrebnú robotu pred  pokutovým územím a ja som z toho ťažil ako typický šestnástkový hráč, kým teraz mám toho na pleciach podstatne viac a musím sa venovať i iným veciam. Je to na úkor toho, že potom v nebezpečnom  území som buď neskoro o meter alebo tam chýbam. A to sa negatívne podpisuje aj pod moju bilanciu,“ pridal postreh futbalista, ktorý naposledy strelil druhý gól svojho tímu a stanovil konečný výsledok.

Na margo rôzneho zloženia celku v cudzom prostredí a vo vlastnom sme nadhodili tému, či niektorí hráči tak trošku aj netaktizujú. „Nepaušalizoval by som to, ale pokiaľ hráč povie, že v nasledujúcich dvoch kolách môže byť poruke len raz, tak, pravdaže, nastúpi v domácom prostredí.“

Takže ako to vyzeralo v súboji s Gerlachovom? Ako inak, začali sme najprv s tým, že Stachura si zase urobil  po pár minútach z obrany „dobrý deň“. „Tréner nás naňho upozorňoval, videl ho v akcii a hovoril, že nie je to hráč, ktorý by bol nejaký viditeľný, ale má neuveriteľný výber miesta v šestnástke a ohromný nos na góly. Na obrancov platí svojou rýchlosťou. To aj potvrdil, keď doklepával loptu vyrazenú naším brankárom. V tom ukázal svoju pohotovosť.“ Domácich to zaskočilo a ešte navyše aj to, že nevyužili pokutový kop. Mimochodom, v minulom ročníku práve Robo Potoma nepremenil penaltu a preto teraz dostal šancu jeho spoluhráč  Chripák. Hostia však prišli o vylúčeného hráča a tak tesne po prestávke predsa len hostitelia vyrovnali. “Šance sme mali my aj hostia, zápas bol na úrovni, dramatický, zaujímavý, bolo sa na čo pozerať.“ Lenže penaltu v druhom polčase zahrávali aj Gerlachovčania a ujali sa vedenia, lenže Potoma a spol. sa s tým nezmierili a tak sa body delili. „Diváci nám zatlieskali. Pred zápasom by sme remízu brali, však sme mali aj trošku rešpekt pred týmto rivalom vzhľadom na postavenie v tabuľke, no vzhľadom na priebeh sme mali bližšie k výhre a po stretnutí sme si niektoré momenty vyčítali, že sme ich mohli zvládnuť inak. Hrali sme dosť dlho v početnej prevahe (tesne pred koncom išiel predčasne pod sprchy aj domáci futbalista – pozn. red). Mali sme viac šancí, okrem toho súper nemá takú technickú úroveň a primerané držanie lopty v porovnaní s Popradom alebo Humenným. Hostia to zabetónovali a my sme mali problém preraziť ich val, navyše sme museli stále sledovať pozorne kontry súpera a najmä bleskového Stachuru. Nechceli sme hrať bezhlavo, aby sme zbytočne neinkasovali a nerozsypali sa,“ dodal R. Potoma a naznačil, že nie je príliš spokojný so svojou streleckou vizitkou v doterajšom priebehu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: