O. Duda st.: Góly sú čerešničkou výkonu

Šéfredaktor|8. okt 2018 o 08:30

„Číslo 10 je späť! Nezastaviteľný Duda! Zostrelil Bayern a kraľuje kanonierom!“ Aj takéto titulky celý uplynulý týždeň ospevovali Ondreja Dudu, slovenského futbalové reprezentanta.

 

V aktuálne rozbehnutej bundesligovej sezóne (po 7. kole) zaznamenal piaty gól, pričom jeho presnej kopačke neunikol ani slávny Bayern Mníchov.

 

Odchovanec sninského futbalu je vo forme, naplno ukazuje svoj potenciál. Tým, že skóroval proti mníchovskému gigantovi by sa mohlo zdať, že má na Bavorov strelecký recept. V uplynulej sezóne si totiž v 7. kole práve proti tomuto veľkoklubu otvoril strelecký účet v bundeslige, aj v aktuálnom súťažnom ročníku pokoril na berlínskom štadióne defenzívu tohto súpera. Pýtali sme sa otca... Má Ondrej špeciálny recept na Bayern Mníchov? – „Určite nie, no hrať proti nim je obrovská motivácia. Na druhej strane v nemeckej bundeslige je každý zápas „veľký“, mužstvá sú silné, i keď Bayern patrí do kategórie top. Streliť gól brankárovi Neuerovi, ktorý je svetová extratrieda, sa určite ráta,“ pretavil spokojnosť Ondrej Duda starší.

Ešte pred štartom súťažného ročníka 2018/19 otec avizoval, že ak bude Ondrej v poriadku fyzicky i psychicky, výsledky sa dostavia. Hra, strelecká forma (s 5 gólmi bol Duda ml. po 7. kole na 2. mieste tabuľky strelcov) a napokon aj postavenie tímu Hetrha Berlín v tabuľke (5. miesto - tri body za vedúcim Dortmundom) hovoria za všetko... – „Hertha nekupovala Ondreja ako strelca, ich zámerom bolo získať futbalistu typu „playmaker“, ktorý má dať mužstvu hernú tvár, rytmus, práve on má rozdávať lopty pri rodiacich sa ofenzívnych činnostiach. Stále som veril, že, keď bude zdravý, uchytí sa, lebo iba zdravý futbalista môže podávať stopercentné výkony. Bundesliga patrí medzi súťaže, ktorá si vyžaduje vždy plné nasadenie, úplnú odolnosť po fyzickej i mentálnej stránke. Ondro absolvoval vynikajúcu prípravu, prenieslo sa to do „majstrákov“ a góly vnímam ako bonusy, ktoré sú čerešničkou na torte jeho výkonov. Stále si však musí zachovať prioritu pre mužstvo – tvoriť hru,“ konštatoval otec, ktorý sa stará o futbalovú stránku syna z manažérskej časti. Ako rieši Ondrej Duda ml. aktuálne značne zvýšený záujem médií. O jeho top forme sa totiž nepíše iba jedným – dvoma článkami... – „S touto stránkou futbalu nemal nikdy problém. Už pri prestupe do Legie Varšava, kde nastala veľká zmena, to zvládal v pohode. My, rodina, povedal by som rodinná firma, robíme všetko dôležité, aby sme bočné vplyvy čo najviac, ak je to možné, eliminovali. Ondrej sa má sústrediť na futbal, ale aj keď má iba 23 rokov, už dokáže naplniť aj povinnosti voči médiám. Na druhej strane stále treba mať na zreteli, že medzi úspechom a pádom je iba veľmi tenká čiara,“ dodal Ondrej Duda starší. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: