Nove vedenie predstavilo svoj zámer

Šéfredaktor|30. jún 2019 o 10:20

V Bardejove sa zmení názov klubu, trénera zatiaľ nemajú + FOTOGALÉRIA

 

V piatok sa uskutočnila tlačová beseda, na ktorej nové vedenie Partizána Bardejov predstavilo svoje zámery do budúceho ligového ročníka, ale aj svoje dlhodobé plány. Po vstupe spoločnosti NLF do futbalového oddielu je novým generálnym riaditeľom Partizána Dávid Gedeon (konateľ NLF Invest). K zmene došlo aj na mieste manažéra klubu, keď funkciu prevzal Šimon Ihnat a novým športovým riaditeľom sa stal Lukáš Hricov. Prezidentom klubu zostáva Stanislav Soroka.


 

Generálny riaditeľ D. Gedeon priznal, že síce nikdy futbal aktívne nehral, no je jeho veľkým priaznivcom. „Pracujem s ľuďmi a futbal ma vždy fascinoval skôr z manažérskej stránky. Nie je to moja prvá skúsenosť, robili sme už futbal v dedine neďaleko Prešova. Druhá liga je však už profi úroveň. Ak by som išiel len investovať do futbalu, tak som mohol zvoliť aj   iné mestá. Ja som z Košíc. My sme sa aj s pánom Sorokom bavili o tom, že spolupráca nebude len o jednorazovej investícii, ale bavili sme sa o tom, že pokiaľ máme vstúpiť do klubu, tak to naozaj musí byť o dlhodobom projekte, o nejakej dlhodobej vízii a cieľoch.“

Manažér futbalového oddielu Šimon Ihnat zhodnotil doterajší priebeh prípravy. Podľa jeho slov odišli z kádra, ktorý zachránil druhú ligu, štyria hráči. Sú to Staško, Horodník, Lipták a Korijkov. Prišiel však rad nových. V súčasnosti je v príprave zapojených 34 hráčov. Trénujú pod vedením Vladislava Palšu, s ktorým sa ráta na funkciu asistenta hlavného trénera. Otázka príchodu nového trénera je zatiaľ otvorená. Niektorí hráči boli na odchode, no, keď zbadali, že situácia v klube sa stabilizovala, rozhodli sa ostať.

Práve finančná situácia v klube bola najväčším problémom nedávnej minulosti. Po vstupe nového akcionára sa stabilizovala. Stanislav Soroka:  „Finančná situácia v posledných mesiacoch bola zlá. Vstupom firmy NLF Invest sa to zlepšilo. V Bardejove máme druhú ligu profesionálnu. Dnes slovo financie už neskloňujeme. Sústrediť sa treba na hru a na výsledky. Chceme zaplniť tribúny.“ 

Zámerom nového vedenia je zamerať sa na diváka. Cieľom je podstatne zvýšiť návštevnosť na ligových zápasoch. Chystajú sa rôzne atraktívne podujatia, ktoré by tento cieľ mali pomôcť naplniť.

Pred začatím sezóny dôjde pravdepodobne aj k zmene názvu klubu. Názov Partizán Bardejov, pod ktorým klub fungoval desiatky rokov, samozrejme ostane, doplní sa však doň názov spoločnosti nového akcionára. 

Partizán Bardejov to však nie je len druholigové áčko. Nové vedenie je rozhodnuté rovnako podporovať aj mládežnícku základňu a mimoriadne úspešný ženský futbal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: