Hlavné menu

Nováčik „drobček“ sa nezľakol nováčika „obra“

Šéfredaktor|26. okt 2017 o 00:00

Ptičie s najcennejším výsledkom jesene

Dlho sa darilo nováčikovi štvrtoligovej súťaže v skupine Sever z Gerlachova ustrážiť si domáce prostredie a neprehrať pred vlastnými divákmi. Lenže hovorí sa, že na každého raz príde. Presvedčili sa o tom aj hráči tohto tímu, ktorí sa naposledy museli zmieriť s premiérovou porážkou v aktuálnom ročníku na svojej pôde v meraní síl s ďalším nováčikom z Ptičieho. Bol to určite najneočakávanejší výsledok minulého kola.

Gerlachovčania si pripísali na svoje konto len druhú jesennú porážku (po prvý raz sa museli skloniť pred lídrom v Humennom) a táto domáca strata ich iste poriadne mrzí. Možno si však za to mohli do istej miery aj sami. „Myslím  si, že nás súper  podcenil, predsa len v tabuľke nie sme príliš vysoko,“ konštatoval Tomáš Opiela, matador v drese hostí, ktorý neskrýval radosť z úspešného výsledku na horúcej pôde. Skôr ako sme sa dostali k podrobnému hodnoteniu zápasu, zaujímalo nás, ako ho osud zavial do mužstva  TJ Ptava NV (v minulej sezóne pôsobil v kádri víťaza treťoligových zápolení v Trebišove): „Bol som tam maximálne spokojný, nemôžem na Slavoj povedať ani jedno krivé slovo, lenže skĺbiť prácu a tréningový proces už bolo nad moje sily. Neviem, ako by som to zvládal v druhej lige, ktorá je celoslovenskou súťažou. Vrátiť sa domov o druhej hodine nadránom a o tri hodiny ísť do zamestnania nie je žiadna sranda.“  Preto sa cesty klubu a tohto  skúseného borca rozišli, alternatív na nové pôsobisko bolo viac. „Boli sme s Ptičím v kontakte, nakoniec sme sa stretli, dohodli bez žiadnych problémov. Nechcel som ísť príliš do nižšej súťaže, to som si vyskúšal ešte ako hráč Borova. Štvrtá liga je optimálna, tento stav mi vyhovuje i preto, že nemusím veľa cestovať z domu. V kádri som väčšinu  chlapcov poznal, však sme sa stretávali aj predtým ako súperi, keď som účinkoval v Borove,“ priznal futbalista, ktorý pôsobil vo viacerých celkoch, no v štvrtej lige účinkuje po prvý raz. „S výsledkami zatiaľ nie som príliš spokojný, lebo v niektorých zápasoch sme mohli dopadnúť lepšie. Hlavne v tých, v ktorých sme vyhrávali, no v závere sme to nedotiahli do úspešného konca. Avšak vzhľadom na to, že sme nováčikom, počíname si obstojne, sme primeraným sparingpartnerom väčšine účastníkov súťaže. Nevnímam to tak, že by sme zaostávali a súperi nás poriadne „bili“. Nie sme natlačení vzadu a nebránime sa. Samozrejme, Humenné či Poprad sú kvalitatívne pred nami, ale s ostatnými rivalmi to boli dosiaľ vyrovnané partie,“ priblížil svoj pohľad na dianie kozák, ktorého úlohou je nielen hrať, ale i pomáhať ostatným radami, odovzdávaním skúseností.

A čo teda rozhodlo o tom, že Ptičie zaskočilo veľkého favorita v jeho prostredí? Bolo to o tom, ako ustrážiť kanoniera Stachuru? „Nehrali sme naňho žiadnu osobku, na nikoho sme sa špeciálne nezamerali, hoci sme vedeli, že v domácom tíme je kanonier súťaže. Domáci nás ničím nezaskočili. Snažili sme sa hrať zodpovedne. Ujali sme sa vedenia, dali sme pekný gól,  čo nás ešte viac motivovalo a pomohlo nám i to, že hostitelia zahodili pokutový kop. Pravdaže, aj domáci mali možnosti, lenže i my sme nezaostávali. A či sme mali viac šťastia? Nazdávam sa, že sme súpera prekvapili prístupom a výkonom, celkovým odhodlaním a podľa mňa sme dosiahli zaslúžené víťazstvo. Toto je najcennejší výsledok  jesene, hoci aj remíza v Soli so silným súperom bola veľmi cenná,“ dodal Tomáš Opiela.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: