Neumára sa negatívnymi spomienkami

Šéfredaktor|11. júl 2018 o 00:00

P. Lipták dal Tatranu košom, upísal sa Partizánu

Na jar pred dvoma rokmi si Peter Lipták pobalil veci a opustil šíky Tatrana Prešov. Po polročnom pôsobení v Šali zamieril do Skalice, ktorá aj jeho pričinením bojovala v uplynulých ročníkoch o postup do I. ligy. Záhorákom sa to nepodarilo, tréner Jozef Kostelník skončil na tunajšej lavičke a vedno s ním opustilo MFK niekoľko hráčov. Medzi nimi aj tento defenzívny futbalista.

Pravdaže, dalo sa čakať, že dlho bez nového angažmán nezostane. Možno pre niektorých aj trošku prekvapujúco zamieril do Bardejova, kde už zarezáva a je dohodnutý na dvojročnom kontrakte. V Skalici mi skončila zmluva a keďže asi nebol záujem o pokračovanie v spolupráci, tak sa naše cesty rozišli. A či to súvisí s tým, že skončil aj tréner Kostelník? Je to možné, nejako hlbšie som to neskúmal,“ podotkol borec, ktorý na účinkovanie na Záhorí má dobré spomienky.  Dva roky, ktoré som tam strávil, boli naozaj super, mám kopec zážitkov a bude na čo spomínať. Po futbalovej stránke, ale aj čo sa týka ostatného života. Pravdaže, mrzelo nás, že sa nám nepodarilo dostať do najvyššej súťaže. Vlani sme zaostali len tesne za Nitrou, nedávno sme zase neobstáli v baráži so Senicou. Už sa tým ale netrápim, neumáram sa v negatívnych spomienkach. Sústreďujem sa na nové výzvy, hoci, pochopiteľne, sklamanie a smútok sa nedajú odohnať šmahom ruky. Hlavne vtedy, pokiaľ zabrúsim ku konkrétnemu dňu...“  Neúspech na Záhorí brali realisticky, hoci kádrové zmeny boli iste dôsledkom frustrácie. Odchody sa dotkli aj východniarov, niektorí sa porúčali ešte na jar, iní po skončení ročníka. Preč išli tréneri, Mizerák, ja, predtým Čikoš-Pavličko, Hruška a zostal iba Jožko Dolný ako jediný východniar.“

Zaujímavá bola pre tohto 28-ročného borca cesta naspäť. Oslovili ho viacerí, nielen Bardejov, ale i Tatran Prešov či Lokomotíva Košice. Možno by si niekto povedal, že zelenobiely dres by mal byť preňho stále lákavý, ale Tatranu dal košom. Bardejov bol voľbou číslo jeden po zvážení všetkých skutočností. Pokiaľ ide o Prešov, Tatran mal záujem, no kvôli rovnakej situácii, ktorá tam momentálne je, som pred časom klub opustil. Tento klub mám stále v srdci a moje puto k nemu je veľmi silné, no neviem fungovať v podmienkach, kde to veľmi dobre nefunguje. Preto som sa rozhodol pre iný smer.“ Určite mal informácie o dianí v Tatrane od bývalých spoluhráčov a vedel sa lepšie zorientovať pri uvažovaní. Na druhej strane pre Bardejov hovorila i skutočnosť, že tam sa vybrali i ďalší už bývalí hráči Prešova – Katona s Dupkalom. S Peťom sme čosi vedno predtým odohrali, takže aj to som bral do úvahy. Inak, o dianí v bardejovskom futbale som veľa informácií pravdu povediac nemal. Poznám odtiaľ akurát Čikoša-Pavlička, ktorý bol so mnou v Skalici.“ Nuž, Partizán sa v ostatnom ročníku ledva udržal v II. lige, príchody zrelých borcov naznačujú oveľa smelšie ambície a boj o popredné priečky. Je to tak?  Na túto tému som ešte s nikým z klubu nehovoril, takže neviem k tomu zaujať stanovisko. Všetko sa ukáže postupne,“  dodal P. Lipták, ktorý v prípravných dueloch nastupoval na svojom typickom poste defenzívneho záložníka, ale je to univerzál – pre trénera veľmi cenný – lebo si vie zastať svoje miesto aj na iných flekoch v zostave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: