Nesúhlas s finančnými klauzulami

Šéfredaktor|29. jan 2018 o 00:00

E. Streňo sa vracia do Tatrana

Situácia v prvoligovom tíme Tatrana Prešov pripomínala v priebehu januára chaos sprevádzajúci loď, čo sa potápa. Vyzeralo to tak, že málokto vie, čo robiť, hoci nedá sa povedať, že by sa nič nerobilo. Príprava sa začala, niektorí hráči prišli, no na daktorí sa z tábora zelenobielych aj vytratili. Dokonca i takí, u ktorých sa to nepredpokladalo.

(Zdroj: TATRAN, Autor: TATRAN)

Do tejto kategórie patril aj Erik Streňo. Hoci sa spočiatku zdalo, že jeho pôsobenie v Šariši je definitívne ukončené, napokon sa situácia úplne zmenila. Som stále hráčom Tatrana, zmluvu mám platnú do konca ročníka. Je pravda, že som chcel predčasne skončiť pôsobenie v Prešove, ale zatiaľ sme sa nedokončili na ukončení zmluvy a klub mi poskytol dva týždne na to, aby som trénoval v inom tíme. Lenže zatiaľ som si nič iné nenašiel a preto sa musím vrátiť a začať s tréningovým procesom v Prešove,“ poznamenal tento univerzál.

Čo vlastne spôsobilo, že sa rozhodol pre opustenie 1. FC Tatran?  Ja som svoje dôvody funkcionárom nepredostrel, akurát som oznámil trénerovi pred odchodom na sústredenie v Tatrách a prípravným zápasom s Liptovským Mikulášom, že necestujem a chcem skončiť. Kormidelník túto informáciu posunul vedeniu klubu. Nuž, pokiaľ ide o moje dôvody, je to hlavne o tom, že mi bola ponúknutá nová zmluva o pol roka dlhšia. Ja mám doterajší kontrakt robený na spôsob živnosti, všetci hráči však majú už zamestnaneckú zmluvu a taká mi bola predostretá. Lenže ja som to neakceptoval po finančnej stránke a hlavne z dôvodu klauzuly o tom, že keď sa vypadne z prvej ligy, tak bude krátený plat o päťdesiat percent. Okrem toho ďalšia klauzula zahrňuje zníženie pohyblivej zložky o tridsať percent. Bolo mi to vysvetlené, že ide o páku na hráčov, ktorí sa zrania alebo netrénujú alebo neviem čo a môže sa im takto siahnuť na peniaze. Lenže na tie nám môžu siahnuť kedykoľvek. Pokiaľ viem, tak niektorí, čo podpisovali kontrakty skôr, to v zmluvách zahrnuté nemajú. Iní, ktorí uzatvorili zmluvy v ostatnom čase, to však už v takomto znení podpisovali. Mne to teda nevyhovuje z hľadiska financií a spomenutých klauzúl. Takže ja sa vraciam s tým, že zostávam pri starej zmluve do konca júna. A potom odídem ako voľný hráč.“  A čo urobíte potom, ak vás preradia do béčka? Nič, budem hrať v rezerve. Nič iné mi nezostáva. Uvidíme, ako rokovanie dopadne, možno sa stretneme, možno nie a necháme to tak, ako to je,“ dodal futbalista, ktorý ešte neodohral ani jeden prípravný duel.

Pokiaľ ide o jeho hľadanie iného pôsobiska, tak je pravda, že bol na skusoch v niekdajšom slávnom a zvučnom poľskom tíme Widzew Lodž, ktorý hrá v tretej lige (štvrtá najvyššia súťaž), no pred mnohými rokmi účinkoval v LM. Trénoval som tam pár dní a uvidíme, ako to bude. Zatiaľ neviem, ako to dopadlo, je to v štádiu rozhodovania a rokovania.“ Určite situácia je aj pre tohto hráča dosť neprehľadná, priznal, že je trošku i sklamaný, hoci vraj to nejako extra neprežíva. Ako to má byť, tak to bude, beriem to športovo. A na margo toho, čo sa udialo v Tatrane – myslím tým neistotu okolo príchodu trénera Kovalca - iba toľko, že nie je to najlepšie pre nás hráčov, ale my to nevyriešime. Akurát som sklamaný z toho, že poodchádzali niektorí chlapci. Tréner je síce tréner, ale samotní hráči sú na ihrisku a tí rozhodujú o výsledkoch,“ dodal E. Streňo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: