Negatívnych reakcií fanúšikov  sa neobáva

Šéfredaktor|26. feb 2018 o 00:00

Predčasný odchod R. Lapoša výsledkom aj nervozity

Aj v treťoligovej jarnej časti sa vyskytnú prípady, keď proti svojim bývalým „zamestnávateľom“ nastúpia vo farbách iných tímov niektorí hráči. Napríklad plavnický dres si už obliekajú aj Róbert Lapoš a Patrik Kolpák, ktorí v jeseni pôsobili v Sabinove. Je známe, že pre nezhody a odlišné názory na dianie nedokončili prvú časť súťaže a predčasne sa porúčali. Odvtedy už ubehlo niekoľko mesiacov a teraz sa začína iná kapitola.

Tréner MFK Slovan Jaroslav Galko pri hodnotení jesenného diania spomenul aj túto záležitosť a kriticky sa vyjadril na adresu jedného i druhého hráča. Ako sa pozerá s odstupom času na túto záležitosť R. Lapoš? Ťahalo sa to dlhší čas a nebol som spokojný s tým, ako sa uberá futbal v Sabinove. Premietlo sa to i do konfliktov s trénerom, preto to už nebolo únosné a bolo treba nejakú zmenu. Všetko so všetkým súvisí a vzťahy boli poznačené niektorými vecami, ktoré proste nefungovali. Tréner mal zrejme iné predstavy, ale nemal toľko hráčov, čo predtým, preto narastala nervozita a my sme tiež neboli v pohode. Ja som mal osobne inú predstavu a predstavoval som si iné podmienky, no boli to základné podmienky, nič extra. Išlo napríklad o nové dresy a podobne.“ Nesúlad pri pohľade na dianie vyvrcholil tým, že kouč oznámil R. Lapošovi, aby si zbalil veci. V podstate som bol vyhodený, no bral som to tak, že nasilu nemá význam niekde zostávať.“ Bolo to pár kôl pred koncom jesene, derniéra tohto hráča bola v meraní síl so Svitom, keď odohral prvý polčas. Pravdaže, borec, ktorý bol pre pár rokmi aj medzi laureátmi najvyššej regionálnej súťaže, si tiež uvedomil, že neodviedol to, čo sa od neho očakávalo. Pripisuje to však klíme a tomu, že mužstvo sa výkonnostne dostalo iba na spodné priečky.  Chýbala nám správna chuť, nadšenie, prevládala nervozita, atmosféra, ktorá nikomu neprospievala. Psychicky sme všetci upadali,“  riekol futbalista, ktorý bol počas prestávky v kontakte s viacerými tímami, no rozhodol sa pre Plavničanov.

Pred časom P. Kolpák naznačil, že by nepovažoval za vylúčené aj to, že by sa do Sabinova vrátil. Teraz je to však už celkom inak. Oboch nás oslovil tréner Petruš, či by sme nemali záujem ukázať sa. To bolo ešte tuším v decembri lanského roka. Preto sme sa s Paťom rozhodli, že prídeme na prípravu a tak sme tam.“ Na otázku, či kormidelník Plavnice chcel počuť vysvetlenie predošlých kontroverzií v MFK Slovan, Róbert Lapoš riekol: Nechcel to nejako rozoberať, ale vedel, že sme nehrali v záverečných kolách, no nemienil sa v tom vŕtať, rozmazávať to. Preňho to bola uzavretá kapitola.“

V FK Družstevník je celkom iná situácia ako v MFK Slovan. Stačí sa pozrieť na tabuľku.V sabinovskom futbale som pár rokov pobudol a je mi aj ľúto za partiou, ktorá bola dobrá. A či nemám obavy z fanúšikov, ak prídem ako protihráč do Sabinova? Ani nie, však som už aj niektorých stretol a všetci vedia, že vo futbale hráči prichádzajú aj odchádzajú. Koniec koncov so sabinovským tímom sme už hrali aj prvý prípravák. Boli to trošku čudné pocity, ale inak v pohode. S trénerom Galkom sme však nepreriekli ani slovo, ani sme si ruku nepodali,“ dodala nová akvizícia Plavničanov, od ktorej sa bude očakávať to, aby strieľala hlavne góly.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: