Namiesto odvahy malá dušička

Šéfredaktor|25. aug 2018 o 00:00

Záhradné prišlo o deväť hráčov, no aj tak zatiaľ nezaváhalo

O Záhradnom v IV. lige skupiny Sever je dlhodobo známe, že bojuje o vrchné priečky, hoci minulý ročník bol v tomto smere trošku atypický. Preto výborný štart v aktuálnej sezóne by sa zdal logickým pokračovaním v ambíciách, ktoré razí tréner Marián Merkovský a nemalo by byť prekvapujúce, že tímu sa tak darí. Lenže pri podrobnom mapovaní situácie, ktorá nastala po uplynulom ročníku, sa objavili skutočnosti, ktoré veľmi nepriali napĺňaniu primeranej výkonnosti.

Pokiaľ by som mal účinkovať v mužstve, ktoré len vegetuje a pôsobí v zápoleniach iba z povinnosti, tak to by ma nebavilo a určite by som neviedol takýto mančaft,“ rozhovoril sa M. Merkovský a pokračoval: Na jar sme sa borili so značnými zdravotnými problémami a po skončení zápolení sme prišli o deväť jednotlivcov. Preto sme museli celý káder prebudovať a nevedeli sme, do čoho ideme a na čom sme. Hoci výsledky tomu nenasvedčujú. Avšak výhry nepreceňujeme, lebo sme súperili s celkami, ktoré nebudú bojovať o špicu pelotónu. Pravdu povediac minimálne v zápase s Ptičím sme mali obrovské šťastie, lebo hostia boli viac ako vyrovnaným súperom a podobné to bolo aj v meraní síl s Medzilaborcami.“ Obmena kádra vyvolal otázniky, viacerí hráči prišli z nižších súťaží, pričom neboli zvyknutí na pravidelný tréningový proces. Povedal by som tak, že s tréningom sa chlapci ani nestretli. Preto sme vstupovali s obavami a malou dušičkou do súťaže.“ Takže žiadne smelé reči sa z tábora ŠK neozývali, skôr to bola opatrnosť.

M. Merkovský sa zmienil o stratách na súpiske, ktoré sa v minulom období vyskytli. Zranil sa Straka, Molčan aj Kmec a z rôznych dôvodov sa zo súpisky vytratili Angelovič, Pankuch Varga, Luterančík, Miženko, Jačišin. Namiesto týchto futbalistov pribudli piati Srbi a okrem nich Jánošík (Petrovany), Makara (Šarišské Bohdanovce), Magáč (Lemešany) a Ivanič (Ľubotice). Pokiaľ ide o dlhodobých maródov, tak je predpoklad, že Straka a Molčan sa do diania zapoja až v zime. Pankuch by sa mohol objaviť po lekárskej stáži v poslednej tretine jesene. Takže ide Záhradné takpovediac výsledkovo nad plán? Domnievam sa, že je to naozaj tak, lebo noví hráči, ktorí prišli, majú ešte resty vrátane Srbov. Žiaľ, situácia je taká, že nemáme na výber. Pred pár rokmi by som ich pri konkurencii, aká bola, poslal späť, ale dnes som rád, že má kto nastupovať na zápasy.“

Inak, dotkli sme sa aj jednej zaujímavej skutočnosti. V uplynulých vystúpeniach neraz Záhradné dokázalo streliť góly tesne po sebe, s párminutovými rozostupmi. Je to pravda, trebárs s Ptičím aj Nižným Hrušovom sme dokázali dva razy skórovať tesne po zmene strán. Proti Medzilaborciam sme zase dva razy skórovali hneď po sebe pred koncom prvého polčasu. Akurát so Zámutovom to tak nebolo. Pripísal by som to náhode, hoci cez polčas sme mali aj ostrejšie výhrady, ale nedomnievam sa, že by to takto gólovo zabralo, lebo chlapci na tejto úrovni predsa len inak futbalovo rozmýšľajú,“ dodal M. Merkovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: