Najskôr ich vynervoval, teraz s nimi trénuje

Šéfredaktor|10. jan 2018 o 00:00

Sninský kanonier Oleg Vyshnevskyi sa pripravuje v Michalovciach.

V stretnutí osemfinále Slovnaft cupu privítal treťoligista na svojom trávniku fortunaligistu. Snina vs. Michalovce. A favorit mal veru s postupom namále, keďže rozhodol až penaltový rozstrel. Výrazne vtedy hostí nervoval Oleg Vyshnevskyi. V októbri bol na sninskej strane, aktuálne (zatiaľ) zarezáva v michalovskom tíme.

(Zdroj: mšk, Autor: mšk)

Pripomeňme si ešte raz dôležité pohárové momenty. Hneď v 3. minúte vzal Skvašík pri rozohrávke loptu Kavkovi, vnikol z ľavej strany do šestnástky, a aj keď streleckú pozíciu preváhal, našiel svoju útočnú „dvojičku“ Vyshnevskeho, ktorý z 10 metrov trafil presne – 1:0... Po 90. minútach svietil na tabuli nerozhodný stav 1:1, na rad prišli kopy z bieleho bodu. Prvým exekútorom bol Vyshnevskyi a premenil. Bolo to však málo, konečné resumé 2:4 určilo postupovú radosť Michalovciam. Tešil sa z nej vtedy aj Anton Šoltís, kormidelník MFK Zemplín Michalovce, ktorý na začiatku zimnej prípravy tohto ukrajinského útočníka má vo svojej príprave.


 

"Vyskúšame niekoľko hráčov, aby sme káder vystužili predovšetkým kvalitou. Potrebujeme najmä útočníka a hráčov na kraj obrany či zálohy," avizoval v úvode prípravného obdobia.


 

I keď hrával Oleg Vyshnevskyi v jesennej časti „iba“ 3. ligu, zdobí ho 18 strelených súťažných gólov, čo je z celkových 37-ich sninských takmer polovica. A zdobí ho aj 7 presných zásahov v Slovnaft cupe, pričom iba o jeden viac majú na svojom konte žilinský Otubanjo a nitriansky Abrahám, teda fortunaligisti. Ak by 22-ročný útočník spod Sninského kameňa odišiel, bolo by to isto citeľné oslabenie mužstva.


 

(Zdroj: mšk, Autor: mšk)

Evidujeme, že Oleg Vyshnevskyi v Michalovciach začal prípravu, tréner Šoltís ho chce vidieť v dvoch prípravných stretnutiach. Či ostane u nás alebo odíde, je priskoro hovoriť. Zatiaľ sa nám nik z Michaloviec neozval,“ konštatoval František Hanc, manažér MFK Snina.


 

V prípade prestupu hráča sa fortunaligista s jednaním zaťažovať nemusí, odstupné vzíde podľa tabuľkových hodnôt, ak by chcel MFK Zemplín futbalistu na hosťovanie, už osloviť sninskú stranu musí, lebo by potreboval jej súhlas.


 

Prvé dva prípravné zápasy MFK Zemplín Michalovce:

Sobota 13. 1. 2018: Bardejov – Michalovce

Utorok 16. 1. 2018: Trebišov – Michalovce



 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: