Memoriál Jozefa Lukáča

Šéfredaktor|5. jan 2018 o 00:00

Triumf Tatrana v Sabinove.

V decembri uplynulo deväť rokov od náhleho úmrtia trénera mládežníckych futbalových celkov MFK Slovan Sabinov a vedúceho futbalového krúžku CVČ Radosť Jozefa Lukáča. Funkcionári MFK Slovan Sabinov a sabinovská futbalová verejnosť na jeho prácu pre klub a mesto nezabúda. Na jeho počesť a pre spomienku na tohto predčasne zosnulého vynikajúceho trénera a skromného človeka, sa v stredu 3. januára 2018 konal v Športovej hale na Ul. Komenského, už 8. ročník memoriálu Jozefa Lukáča v halovom futbale dorastencov.

(Zdroj: mn, Autor: mn)

Na tento ročník prijali pozvánku tri dorastenecké družstvá. Dve domáce výbery, modrých a červených, doplnili rovesníci z FK Kamenica, FK Rožkovany a 16 - roční mladší dorastenci 1. FC Tatran Prešov. V domácom výbere červených nastúpili iba hráči nášho klubu, kým výber modrých doplnili naši odchovanci, no v súčasnosti už hráči prvoligových klubov, Švec Rastislav (hráč 1. FC Tatran Prešov), Mikolaj Miroslav (hráč Partizán Bardejov) a bránku hájil Dušan Dlugoš (kmeňový hráč Partizán Bardejov, ktorý v súčasnosti hosťuje v JUPIE futbalová škola Mareka Hamšíka Podlavice). Hralo sa systémom každý s každým. Vo väčšine súbojov o víťazstve rozhodoval jediný gól. Aj napriek nasadeniu družstiev a vylosovaniu mal turnaj gradujúce vyvrcholenie v súboji dovtedy dvoch neporazených družstiev. Až po víťazstve 1. FC Tatran Prešov v poslednom stretnutí s modrým výberom dorastu MFK Slovan Sabinov, sa tešili chlapci z prešovského klubu. Poháre za umiestnenie a ceny pre najlepších hráčov jednotlivých družstiev odovzdal primátor mesta Ing. Peter Molčan, ktorému mal sekundovať aj syn Jozefa Lukáča Dávid (hráč dospelých MFK Slovan), ktorý sa žiaľ pre pracovné zaneprázdnenie ospravedlnil. Zastúpil ho predseda výboru futbalového klubu MFK Slovan Sabinov Ing. Ladislav Haluška. Najlepších jednotlivcov turnaja odmenil reprezentant Slovenska do 21 rokov, hráč talianskeho Hellas Verona FC a odchovanec Sabinova a Prešova Ľubomír Tupta, ktorý im venoval hodnotné ceny. Najlepším strelcom turnaja sa so 6 gólmi stal Jakub Gladiš (FK Kamenica), za najlepšieho hráča bol trénermi zúčastnených celkov označený Rastislav Švec (MFK Slovan Sabinov modrí) a za najlepšieho brankára Mário Švec (1. FC Tatran Prešov). Cenu pre hráča, ktorý najviac zaujal dostal Samuel Veľký (FK Rožkovany), ten sa potešil oceneniu, ktoré tvoril podpísaný dres nášho futbalového reprezentanta.

Najlepší jednotlivci družstiev:

Samuel Veľký za FK Rožkovany, Jakub Gladiš za FK Kamenica, Alex Olejár za 1. FC Tatran Prešov (náš odchovanec), Erik Kolarčík za modrých a Filip Varga za červených z MFK Slovan Sabinov

Výsledky zápasov: MFK Slovan Sabinov modrí – MFK Slovan Sabinov červení 5:0, FK Rožkovany – FK Kamenica 4:5, 1. FC Tatran Prešov – MFK Sabinov červení 5:3, MFK Slovan Sabinov modrí – FK Kamenica 4:3, FK Rožkovany – 1. FC Tatran Prešov 3:4, MFK Slovan Sabinov červení – FK Kamenica 2:4, MFK Slovan Sabinov modrí – FK Rožkovany 6:2, FK Kamenica – 1. FC Tatran Prešov 0:4, MFK Slovan Sabinov červení – FK Rožkovany 3:2, MFK Slovan Sabinov modrí – 1. FC Tatran Prešov 1:4

Konečné poradie: 1. FC Tatran Prešov (skóre 17:7, 12 bodov), 2. MFK Slovan Sabinov modrí (16:9, 9 b.), 3. FK Kamenica (12:14, 6 b.), 4. MFK Slovan Sabinov červení (8:16, 3 b.), 5. FK Rožkovany (11:18, 0 b.).

Na záver turnaja sa všetkým zúčastneným družstvám poďakoval člen organizačného výboru a tajomník MFK Slovan Sabinov pán Mikuláš Novický, ktorý vyslovil presvedčenie, že aj takto o rok sa všetci opäť stretneme na 9. ročníku Memoriálu Jozefa Lukáča.

(mn)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: