Matúš Kira: „Latku podliezť nechceme“

Šéfredaktor|15. mar 2018 o 00:00

Michalovského brankára dve nuly v rade tešia.

Zemplínsky Fortunaligista vstúpil do jarnej odvety sviežo. V ouvertúre doma remizoval MFK Zemplín s bratislavským Slovanom 1:1, na Žitnom ostrove už ťahali východniari za kratší koniec, Dunajskej Strede podľahli 0:2, následne doma zdolali žilinských „šošonov“ 1:0, už v zápase skupiny o udržanie sa začali remízou s Prešovom 0:0.

Súčasťou kádra MFK Zemplín Michalovce je niekoľko futbalistov z humensko-sninskej liahne, v základnej zostave aktuálne dostáva príležitosť tri Matúš Kira, Jozef-Šimon Turík a Martin Koscelník. Prvý menovaný, michalovský brankár, je najmä z domácich vystúpení spokojný. S vychytanou nulou proti Žiline i Prešovu... Samozrejme brankára čisté konto vždy poteší. Pracovali sme dobre v defenzíve - ako mužstvo, súperi sa do veľkých šancí nedostali, naša hra v zadných radoch pôsobila disciplinovane, pevne, čo určite neteší iba mňa či spoluhráčov, ale trénera,“ konštatoval Matúš Kira.

V jarnom štvorzápase odchytal maximum. Získali ste si dôveru kouča Šoltisa? Aj na začiatku sezóny som chytával, ale mimo hru ma dostávali zranenia. O to ťažšia bola potom moja situácia, keď som sa musel dostávať späť do pohody, formy. Isto mi niektoré zápasy nevyšli ideálne, preto som rád, že mi tréner v úvode jarnej odvety dôveruje. Dúfam, že po výkonnostnej stránke budeme aj naďalej pokračovať tak, ako v doterajších štyroch stretnutiach, bodaj by sa nám darilo výsledkami a mne zákrokmi. Udržať si post „jednotky“ je pre mňa veľká motivácia,“ poznamenal 23-ročný brankár, ktorý vyrastal na sninskom zelenom trávniku.

Ktorý zápas sa javil z brankárskej pozície zatiaľ najnáročnejším? - Posledný s Prešovom. I keď práce som veľa nemal, psychicky sú práve takéto dueli náročné, lebo pár dôležitých momentov musíte vyriešiť na sto percent. S loptou som sa veľa nestýkal, takéto zápasy sú pre brankára vždy ťažké, nesmie sa zaváhať. Naopak, najviac ma zamestnal bratislavský Slovan, vtedy sa mi však chytalo, dobre, psychicky ideálne,“ pousmial sa Matúš Kira.

Dve čisté kontá v sérii znamenali dobrú náladu, pre mužstvo aj pohľad na tabuľku, keďže v „skupine o udržanie“ sa Michalovce posunuli hneď za prvú Nitru...Stále sa pozeráme hore, pred seba, latku podliezť nechceme. Určite je v našich silách s každým bodovať, patrilo by sa teda skončiť v tabuľke o záchranu na horných pozíciách,“ vyslovil prianie Matúš Kira, ktorý po očku sleduje aj počínanie treťoligového materského klubu. Výsledky mám pod kontrolou, aj v príprave. Vieme si zavolať s Jožkom Lukáčom, takže prehľad o sninskom počínaní mám. Ak budem doma v čase stretnutia, isto na zápas prídem, tak tomu bolo aj v jeseni,“ dodal rodák z Kolonice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: