Hlavné menu

Líder sa ešte neocitol na lopatkách

Šéfredaktor|30. sep 2017 o 00:00

Čirč s prvou remízou v tejto sezóne

V piatoligových zápoleniach v skupine Šarišskej je už iba jeden tím bez prehry  - líder súťaže TJ Družstevník Čirč. Tento kolektív do uplynulého kola zbieral samé výhry, naposledy sa však musel zmieriť s remízou na ihrisku Širokého. Pritom iba pár minút ho delilo od toho, aby sa ocitol na lopatkách. Zápas nebol bohatý na góly, viac bolo vylúčených – až traja. Na strane hostí brankár, ktorý zahral rukou mimo pokutového územia vo vyloženej šanci . O pár minút ho nasledoval prvý previnilec zo strany domácich   za úder a potom ďalší futbalista Širokého za to, že nedržal jazyk za zubami. Všetky červené karty sa zrodili v druhom polčase za stavu 1:0 pre Široké.

„Od začiatku to bol dosť nervózny zápas  a treba povedať, že nášmu tímu nešlo nič – v žiadnej formácii. Dostali sme pomerne náhodný gól a potom nervozita ešte narástla. A či by sme  aspoň bod dosiahli, nebyť väčšieho oslabenia súpera? V druhom polčase sme zväčša hrali na polovici domácich a bolo len otázkou času, kedy skórujeme. Vrhli sme všetky sily do útoku a konkurent sa spoliehal iba na brejky,“ rozhovoril sa Michal Didik, ktorý je starostom Čirča a jeden z patrónov miestneho futbalu.

Čirčania patria k prekvapeniam jesene, o tom niet pochýb. Zaumienili si, že vyštartujú takto bleskovo a pokúsia sa získať dostatočný náskok, prípadne poškuľujú po postupovej méte?. „Určite pred ročníkom sme nehovorili nahlas o dajakých postupových métach, možno až teraz sa také šumy občas zjavia. Zo strany vedenia klubu to ale neriešime, lebo rozprávať o tom je naozaj priskoro. Isté je, že sa vytvorila veľmi dobrá partia, pričom deväťdesiat percent kádra sú naši rodáci a odchovanci. Hoci niektorí sa vrátili domov po tom, čo si oprobovali iné kluby aj súťaže. Výborná atmosféra v šatni a na ihrisku je však dominantná, chlapci držia pokope, ťahajú za jeden koniec povrazu. Dvaja-traja sú skúsenejší, ktorí usmerňujú mladších. Celkovo náš kolektív je podľa vekového priemeru  naozaj mladý, na súpiske figurujú aj traja-štyria iba osemnásťroční.“

Podľa slov M. Didika sa partia začal tvoriť už v minulom ročníku. Momentálne je mužstvo doladené. „Sme na dobrej vlne, ale nechceme predbiehať, ideme od zápasu k zápasu. A či si trúfneme na boj o prvú priečku až do konca? Chceme zostať oboma nohami na zemi, hoci sa tomu nebránime, keby sme mali účinkovať vo vyššej súťaži a poopraviť tak našu históriu. V prvom rade nám prichodí pozerať vždy na najbližšie vystúpenie. Aj pred zápasom v Širokom sme boli na víťaznej vlne a vidíte, psychika bola niekde inde, preto nám nešlo nič. Sú aj také duely.“ TJ Družstevník si uvedomuje, že každý súper sa bude chcieť proti nemu vytiahnuť a pôjde na doraz. “Súhlasím s tým. Aj v Širokom sme to pocítili, keď sa ozývali hlasy z publika, že konečne stratíme body u nich. Na lídra sa každý chce vytiahnuť, poznáme to, však aj my v minulých sezónach sme boli viac nabudení, pokiaľ sme hrali s prvým tímom pelotónu.“ Starosta obce spomenul, že v mužstve majú prím viacerí – hrajúci tréner Ľubomír Jacko, Vlado Pyda, ktorý sa vrátil z Bardejova, kapitán tímu Michal Pyda, brankár Milan Dirga, ale darí sa aj mladším – Popovcovi či Mikovi. Kuriozitou je, že spoločný dres nosia traja bratia Pydovci –Vlado,  Maroš a Milan, ako aj trio ich bratancov – Michal, Tomáš, Martin.

„Pravdaže aj my máme problémy, ktoré sú typické pre amatérsky futbal na východe. Viacerí hráči chodia za robotou do cudziny. Keby sme hrali v stabilnej zostave, bola by to iná pesnička. V Širokom sme mali iba dvoch náhradníkov a dvaja boli takí, čo nehrali rok futbal,“ pripomenul M. Didik a pochválil i partiu ľudí, ktorá podporuje futbal v obci, ako aj hospodára klubu, ktorý vie pripraviť na úrovni hraciu plochu. „Ceníme si tých, ktorí pomáhajú a môžeme sa na nich spoliehať. U nás je teraz naozaj  eufória, fanúšikovia s radosťou chodia na zápasy a tak to má byť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: