Hlavné menu

Kedy konečne zašijú roztrhnuté vrece?

Šéfredaktor|20. aug 2017 o 00:00

Tatran do tretice vonku nebodoval

Celkom zo západného Slovenska to ide zväčša dosiaľ lepšie medzi futbalovou elitou než Stredoslovákom alebo východniarom.  Ostatná konfrontácia na ihrisku Zlatých Moraviec-Vrábľov, kde sa predstavil Tatran Prešov, dopadla jednoznačne pre hostiteľov. Šarišania do tretice nedokázali bodovať na ihrisku súpera, hoci sa tak spočiatku zdalo.

Zelenobieli sa ujali síce vedenia zásluhou Černáka, ktorý po príchode do nového klubu hrá akoby pokropený živou vodou a strelecky sa činí. Lenže radosť hostí trvala iba krátko a ich zásah bol ako červené súkno pre býka. Poriadne rivala „rozhnevali“ a ten sa im pomstil štyrmi gólmi. Už do prestávky bolo vlastne o víťazovi rozhodnuté a Tatran nestačil čeliť hre hostiteľov. Hoci nejaké náznaky na zmenu skóre mali aj Prešovčania, predsa Zlaté Moravce-Vráble dokázali ešte prikrášliť svoj náskok a zaslúžene triumfovali. Nebyť brankára Taliana, porážka hostí mohla byť ešte vyššia.

Ukazuje sa, že Tatran je naďalej labilný po tom, čo prvý raz inkasuje. Akoby si jeho hráči prestali veriť a strácajú pôdu pod nohami. V troch dueloch, v ktorých prehral, inkasoval dovedna trinásť gólov a celkove 15, čo je aj medzi bratmi naozaj neúrekom. Iba raz neinkasoval ani gól (v predošlom derby s Michalovcami) a raz stačil dosiahnuť tri body aj napriek tomu, že Žilina dva razy skórovala. Spravidla však čelí nestabilite pri defenzívnych činnostiach a príliš ľahko necháva vyniknúť protihráčov v koncovke. S tým je načase čosi urobiť. Však iba posledná Senica  má rovnako deravú obranu. Pritom aj v tomto meraní síl Tatran nastúpil až s päťčlennou obrannou formáciou, ale to nestačilo. Ukazuje sa, že aj keby všetci hráči na ihrisku boli obrancovia, tak by to nesplnilo svoj účel, lebo podstata problému je niekde inde a je na realizačnom tíme, aby našiel škrípajúce momenty a pokúsil sa ich odstrániť. Škoda, že zástupcovi zo Šariša odhodlanie a nadšenie vydržalo len krátko a postupne sa do jeho hry vkradol skôr chaos ako nejaká ucelená stratégia. Teraz príde na rad v poradí tretie domáce vystúpenie a je na Prešovčanoch, aby konečne ihrisko v Poprade naplno zúročili. Lebo predstava o tom, že aj keď to doma ne vyjde, tak sa strata dá dohnať v cudzom prostredí, nabrala po ostatnom vystúpení realistický rozmer a namiesto želania prišlo kruté vytriezvenie.

A aký názor mali na dianie v Zlatých Moravciach-Vrábľoch tréneri na tlačovej besede?   Juraj Jarábek, tréner domácich: "Na začiatku to nebolo z našej strany dobré, príliš ľahko a ľahkovážne sme strácali loptu. Naopak, súper sa pustil do zápasu bez nejakého veľkého rešpektu a ujal sa preto vedenia. Našťastie pre nás sme dokázali okamžite vyrovnať. Potvrdili sme našu stopercentnú úspešnosť na našom štadióne a sústredíme sa v ďalšom priebehu na to, aby sme i od súperov čosi priviezli  Tento duel mal podľa mňa všetko, čo má kvalitný zápas mať."

 
 Miroslav Jantek, tréner hostí: "Súperovi sme sami pomohli povstať, keď sme mu umožnili až príliš rýchlo streliť vyrovnávajúci gól Ďalší kritický moment prišiel pred prestávkou, keď sme  inkasovali tretí gól. Je mrzuté, že naďalej dostávame veľa gólov." 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: