Hlavné menu

Juniorky vicemajsterkami Slovenska

Šéfredaktor|28. jún 2017 o 00:00

Mladé Bardejovčanky do posledných chvíľ bojovali o titul so Slovanom.

Futbalové juniorky Partizána Bardejov sa stali v ligovom ročníku 2016/17 vicemajsterkami Slovenska. Ich úspech ostal v tieni majstrovského titulu žien. To však neznamená, že  dievčatá vedené trénerom  Ľubošom Matysom  si nezaslúžia absolutórium.

O titul úporne bojovali až do posledných chvíľ. V tejto kategórii bol však úspešnejší Slovan Bratislava a tak „partizánky" skončili „až“ druhé s dvojbodovou stratou na lídra. O rozhodujúce body prišli ešte na jeseň. Prehrali na Slovane a v Trenčianskych Tepliciach len remizovali. Na jar vyhrali všetko. To však na titul nestačilo. Ich najväčšie súperky - okrem zápasu v Bardejove, ktorý prehrali - už nezaváhali a s dvojbodovým náskokom získali titul majsteriek Slovenska. Bilancia junioriek je pozoruhodná 18  16  1  1, súperkám nastrieľali 68 gólov, dostali len 12. Získali 49 bodov.  (Slovan  18  17  0  1  87:6  51). 

 

Aj u junioriek, rovnako ako u žien, bola futbalová kvalita predovšetkým v Bratislave a v Bardejove. Svedčí o tom aj to, že tretia Myjava strácala v konečnej tabuľke na Partizán 16 bodov! V kádri mládežníčiek Partizána je celý rad reprezentantiek. Družstvo je zásobárňou pre káder žien a niektoré juniorky už majú za sebou aj štarty v áčku.

V súťaži junioriek v uplynulom súťažnom ročníku, nastúpili: Timea Gyomraiová, Daniela Kozubová - Tamara Solárová, Viktória Kubová, Alica Mačugová, Kristína Harčarufková, Alexandra Storinská, Klaudia Vataščáková, Nikola Vagaská, Sára Jackovičová, Aneta Mačugová, Aneta Džundová, Anna Valancová, Lívia Maliňaková, Sabína Sokolová, Alexandra Tejová, Martina Cingeľová, Erika Belišová, Alexandra Guzejová, Andrea Fecková, Laura Simová, Natália Vasiľková, Karolína Cigliariková, Petra Čornaničová, Dominika Bereščáková, Henrieta Vaľušová a  Martina Iľková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: