Jubilant Milan Varganin

Šéfredaktor|18. nov 2020 o 08:10

Bývalý dlhoročný funkcionár oslavuje 80. narodeniny

Východoslovenský región pozná mnoho zapálených ľudí, ktorí sa oddali futbalu a stal sa pre nich celoživotnou láskou. Jedným z nich je nepochybne Milan Varganin, ktorý 18. novembra oslavuje okrúhlu osemdesiatku.

Rodák z Marhane neďaleko Giraltoviec začínal s futbalom ako hráč, no od 36 rokov sa dal na funkcionársky chodníček a vydržal na ňom desiatky rokov. Asi najviac sa do povedomia fanúšikov zapísal v 90-tych rokoch, keď v pozícii manažéra bol pri najväčšom úspechu bardejovského futbalu. „Do Bardejova som prišiel v lete 1992 a zotrval som do roku 1999, keď Bardejov zostúpil. S predsedom klubu Františkom Hviščom a trénerom Jozefom Bubenkom sme vytvorili dobrý trojuholník. Spolupráca fungovala ukážkovo. Do klubu sme si vyhliadli hráčov, ktorých nikto nepoznal ako Prúčny, Chrenko, Urblík a mohol by som pokračovať,“ spomína na vydarené obdobie oslávenec.

Milan Varganin dlhé roky pracoval aj v komisiách VsFZ. Najprv na ŠTK, neskôr v disciplinárnej komisii. „Ešte pred tromi rokmi som na aute dochádzal na každé zasadnutie komisie. Práca ma bavila a tešil som sa aj na kolegov, kamarátov.“

Na dôchodku má dosť času, a tak si rád zájde na futbal. Žiaľ, momentálna pandemická situácia nepraje futbalu. Ak však bola možnosť, pravidelne chodil na futbal do Bardejova, Stropkova či do Svidníka. Ako to však býva zvykom, doma nikto nie je prorokom a to platí aj v jeho prípade. „Tri roky som nebol na futbale v Giraltovciach. Udiala sa jedna nemilá udalosť a povedal som si, že viac nepôjdem. Prehovoril ma až po troch rokoch Miro Deutsch, tak som sa bol pozrieť na súboj s Kalšou,“ povedal s trpkosťou v hlase Milan Varganin.

Jubilant veľké oslavy nechystá. Vlastne kvôli súčasnej situácii ani nemôže. Samozrejme, deti a vnúčatá nebudú chýbať medzi gratulantmi. Oslávencovi budú želať hlavne zdravie. Nie veľa. Stačí jedno, ale pevné.

Živió, Milan!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: