Humenné loví v prešovských vodách

Šéfredaktor|1. feb 2021 o 21:00

Po obrancoch Ľuberdovi a Hatokovi prichádza pod Vihorlat útočník Kristián Hirka.

Káder FK Humenné sa doplnil o ďalšiu posilu. A do tretice je to futbalista, ktorý v jeseni hájil farby 1. FC Tatran Prešov. Tentokrát sa vedenie humenského klubu dohodlo s útočníkom Kristiánom Hirkom.

Január už máme za sebou a treťoligisti stále čakajú. Za normálnych okolností by zimná príprava fičala v plnom prúde, aktuálne sa nedeje tréningovo nič. A súčasná situácia neteší ani Jozefa Škrlíka, trénera FK Humenné.

„Január som prežil chvalabohu v zdraví, koronavírus sa mňa ani mojej rodiny zatiaľ nedotkol, z tohto pohľadu je to dobré. Čo sa športovej stránky týka, my v amatérskom futbale sme na tom veľmi zle.“

V krátkom čase sa objavili informácie o aktivite FK Humenné na manažérskom poli. Do klubu pribudli postupne Hatok, Luberda a Hirka. Dvaja obrancovia a útočník, trio v jeseni hrajúce za Prešov.

„Dobrá práca manažéra A-mužstva Vlada Vasilenka, príchod posíl sme riešili spoločne, okrem mňa má dôležité slovo samozrejme aj šéf klubu pán Balogáč. Zhodli sme sa na týchto menách, futbalisti prejavili záujem hrať v Humennom. Chcú futbalovo napredovať, pobiť sa o postup, pomôcť nám. Sme spokojní, sú to pre nás cenné posily.“

Ťažko povedať, kedy sa aj treťoligové mužstvá dostanú na trávniky. Zatiaľ len sledujú, že túto vymoženosť majú v dvoch najvyšších súťažiach.

„Určite chceme trénovať aj my. Ak môžu prvá a druhá liga, my v tretej lige nie, pripadá mi to ako pritiahnuté za vlasy. Epidemiologické pravidlá musia dodržiavať v neďalekých Michalovciach, inak by to nebolo ani u nás. Dvadsať kilometrov nemôže situáciu ovplyvniť. Uvítal by som, aby sme začali čo najskôr trénovať. Aj my chceme hrať futbal, pobiť sa o postup,“ dodal Jozef Škrlík.

Foto: Marián Škuba

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: