Hlavné menu

Falošné tóny píšťalky spôsobili výprask

Šéfredaktor|24. júl 2017 o 00:00

Tatran doplatil na kontroverzné vylúčenie

Taký výprask prvoligoví futbalisti Tatrana Prešov v úvodnom kole nového ročníka najvyššej súťaže nečakali ani v najhoršom sne. Na  popradskom štadióne hostili Slovan Bratislava, ktorý vypadol z medzinárodnej súťaže po nemastných-neslaných výkonoch a túžil sa rehabilitovať v ligovej ouvertúre. Hosťom to síce vyšlo, ale veľkú zásluhu malna tom aj chybný verdikt hlavného rozhodcu, ktorý v úvode druhého polčasu vylúčil po druhej žltej karte domáceho Streňa. Ten totiž pri svojom prieniku v šestnástke súpera bol faulovaný, ale strážca pravidiel jeho pád posúdil ako nešportové správanie sa a poslal Prešovčana predčasne po sprchy.

Pritom ešte do prestávky po identickej situácii, keď na trávniku sa ocitol slovanista, neukázal žltú kartu za filmovanie. Oslabenie zelenobielych prišlo za stavu 0:1, keď favorit vyťažil z minima maximum. V prvom polčase však boli oveľa bližšie ku skórovaniu hostitelia, no Wiezik ani Katona sa nepresadili v sľubných šanciach a Sedlák poslal loptu do brvna zo štandardky v závere prvej časti hry. Východniari si raz nepostrážili štandardku a Saláta ich za to potrestal presnou hlavičkou. Ani po vylúčení Streňa to Šarišania nezabalili a Kačala poriadne preveril hosťujúceho gólmana. Vzápätí prišiel druhý zásah Slovana a zdalo sa, že je definitívne rozhodnuté. Lenže nasrdení a zdravo vyburcovaní domáci zdvihli hlavy a Katona (odohral výborný zápas) po predošlej strele Wiezika, ktorá sa odrazila od žrde, znížil. Avšak oslabený Prešov precenil svoje schopnosti, netakticky sa vrhal do útočenia namiesto toho, aby si postrážil zadné vrátka a to bola voda na mlyn pre číhajúcich hostí. Tí potom ešte tri razy rozvlnili sieť za chrbtom brankára Taliana a dosiahli vysoké víťazstvo.

Takže výsledok bol nielen krutý pre porazeného, ale vôbec nezodpovedal dianiu a ktovie, ako by to vyzeralo, keby po zákroku na Streňa rozhodca Kráľovič nariadil pokutový kop a prišlo by k vyrovnaniu.. Lenže to sú už hypotézy a domnienky, fakty sú iné a do histórie vojde táto porážka. Avšak trpké pocity na strane Tatrana zostali a ešte dlho budú rezonovať. Koniec koncov naznačil to aj tréner Miroslav Jantek.

„Vylúčenie Streňa nechcem komentovať, to by mali vysvetliť strážcovia pravidiel...“ K ďalšiemu priebehu zápasu kouč Prešova dodal: „Predpokladali sme, že po vypadnutí v Európskej lige a nedostatočných výkonoch urobí Slovan maximum pre výhru a body. Budem hodnotiť iba prvý polčas. Najprv to nebolo dobré z našej strany a nedostali sme sa príliš k slovu, málo sme sa zviditeľnili,  ale v záverečných minútach prvého polčasu sme pridali a to mohlo na súpera platiť. Po zmene strán sme hodlali na to nadviazať, lenže prišlo oslabenie, ktoré nás zastavilo.“ Inak, niektorí hráči Tatrana neboli k dispozícii. Týka sa to P. Jacka, ktorý nebol celkom fit, kým legionári z Trenčíne ešte stále nie sú definitívne zakotvení v kádri Tatrana a Lénárt ešte nemal vybavené všetky formality.

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana, bol pravdaže spokojnejší, hoci si uvedomoval, že ani v podaní jeho zverencov to žiadna sláva nebola.  „Myslím si, že keby nedošlo k vylúčeniu, bol by to iný zápas. Sme  však radi, že sme duel zvládli. Do prestávky sme boli dominantní a kombinačne sme rivala prevýšili. Potom sme mali aj nejaký problém, ale toto je naša realita, pracujeme na zlepšení a teší ma, že chlapci sa s tlakom vyrovnali.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: