DUDA sa ukazuje v dobrej forme

Šéfredaktor|23. aug 2018 o 00:00

Tréner Dárdai s ním ráta na kľúčový post v stredovej formácii.

Tento víkend štartuje aj nemecká najvyššia futbalová súťaž – Bundesliga. Aj v nej majú svoje miesto slovenské mená, medzi nimi aj Ondrej Duda. V klube Hertha Berlín je dva roky, no miesto v základnej zostave si nenašiel. Môžu za to operácia kolena, svalové problémy či premenlivá kondícia. Prekonal všetky nástrahy a do novej sezóny vstupuje doteraz najsilnejší. Herne i mentálne.

So samotným futbalistom sa nám spojiť nepodarilo, ale zaujímavé informácie nám prezradil jeho otec. V čase zimnej prestávky prejavili o Ondreja záujem niektoré kluby z Bundesligy, zvažovali sme, ako s tým naložiť, napokon rozhodlo rezolútne stanovisko Herthy Berlín, ktorá nechcela o Ondrejovom odchode ani počuť, naopak stále trvajú na dodržaní zmluvy do roku 2021. Vedenie klubu sa vyjadrilo, že Ondrejovi verí, avizovalo, že keď bude zdravý, miesto v základnej zostave si isto nájde. Napokon sme po spoločných debatách súhlasili, ostal v Herthe, čo je aj dobré, lebo nebolo mojím cieľom, aby sa stal futbalovým „kočovníkom“. Nech ukáže svoje kvality,“ konštatoval Ondrej Duda starší.

Z kuchyne klubu vychádzajú hlasy odhodlania, aby aktuálna sezóna bola lepšia, než predchádzajúca. Ondrej poctivo odtrénoval celú prípravu, odohral všetky zápasy. Ťažko sa mi je vyjadriť, či bude pravidelne hrávať. Aj pred rokom ho chválili, ale veľa príležitosti nedostal, aj vinou zranení. Teraz sa cíti dobre, keď bude zdravý, má šancu vybojovať si miesto v základe, dodal Ondrej Duda st. Konkurenciou sninskému odchovancovi bude v stredovej línii okrem iných aj nová posila, srbský futbalista Grujić, naposledy pôsobiaci v FC Liverpool.

Slovenský reprezentant má za sebou aj víťazný zápas 1. kola Nemeckého pohára proti Braunschweigu (2:1). Na ihrisku vydržal celých 90 minút. Maďarský tréner berlínskeho tímu Pál Dárdai ráta s Dudom na kľúčový post v stredovej formácii. Čaká od neho veľkú dávku tvorivosti a výstavbu kontraútokov.

Duda má za sebou dobrú prípravu. Ak ostane zdravý, môže zlepšiť našu ofenzívu. Ukazuje sa v dobrej forme. Uvidíme, ako bude vyzerať v súťažných zápasoch pod tlakom,“ vyhlásil Dárdai pre noviny Berliner Kurier. Po ťažkých začiatkoch v nemeckej metropole sa rodákovi zo Sniny postupne vrátila chuť do futbalu i úsmev na tvári. Pred rokom som mal veľké ciele. Potom som často sedával na lavičke a málokedy dostal šancu. Musím pravidelne hrávať, aby som videl, ako ďaleko som,“ citoval Dudu denník Bild.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: