Druhé načahovanie sa  po zelenobielom drese

Šéfredaktor|16. feb 2018 o 00:00

A. Leško verí, že čo mu nevyšlo vlani v lete, sa splní teraz

Vyštartovať bleskovo nemusí vždy znamenať udržať si naveky kozmickú rýchlosť. To už iste vie aj Adrián Leško. Ten si síce seniorský debut v Michalovciach, kam prišiel z Bardejova, odkrútil ako 16—ročný, čo nie je každodenná udalosť, no určite by tento okamih vymenil za to, aby sa zase na dlhšie usadil v najvyššej súťaži. V minulých mesiacoch mu to nebolo umožnené, hoci v lete sa naozaj seriózne načahoval po prvoligovom drese v Tatrane Prešov.

(Zdroj: MFK, Autor: MFK)

Aj teraz v zimnej príprave sa tento ofenzívny stredopoliar znovu ukázal v tréningovom tábore Šarišanov. Tak ako pred pár mesiacmi. Vyjde mu teda druhý pokus? Verím, že áno, ale ešte to nie je dotiahnuté do konca, všetko je v štádiu riešenia,“ povedal 22-ročný futbalista a vyjadril vieru, že v priebehu najbližších dňoch rokovania dospejú azda konečne do úspešného konca. Vyzerá to tak, že by som mal zostať, ale nerád by som predbiehal. Aj vzhľadom na lanské skúsenosti, ktoré neboli príjemné. Je to však za nami a teraz už rokujú medzi sebou kluby,“ prezradila táto nádejná posila zelenobielych a dodala: Minule k tomu nedošlo a rokovania medzi michalovským a prešovským klubom sa neuskutočnili. V minulom roku bol viac menej problém medzi mnou a bývalým trénerom Tatrana, preto to všetko stroskotalo.“ Po tom, čo absolvoval letnú prípravu, sa tesne pred štartom ročníka dozvedel, že sa s ním neráta. Najprv mi tréner tvrdil, že so mnou počíta a naznačoval, že je to všetko o dohode medzi mnou a klubom, no týždeň pred štartom ročníka sa ukázalo, že nezostávam. Ocitol som sa v dosť komplikovanej situácii, na poslednú chvíľu som sa musel poobzerať po náhradnom riešení, bolo zložité niečo narýchlo si nájsť.“

Pomocnú ruku mu podali Lipany, hlavne tréner Emil Jacko. Bola to jediná alternatíva a bol som vďačný za túto ústretovosť ŠK Odeva, ktorý mi pomohol, aby som nezostal mimo hry. Zažil som však pekné obdobie v kvalitnom tíme pod vedením dobrého kouča.“ Predsa však Lipany účinkujú v tretej lige, čo je dosť veľký skok. To j síce pravda, ale nepovedal by som, že by som výkonnostne upadol. Hral som pravidelne, takže zápasová prax mi nechýbala. Azda som futbal nezabudol hrať,“ usmial sa A. Leško, ktorý síce nemá zmluvu s michalovským zástupcom, ale je jeho kmeňovým hráčom a vo veku do 23 rokov majú Zemplínčania stále nárok na výchovné. Čiže nikde zadarmo nemôže ísť, najskôr až v lete.

Ako sa zrodil prešovský comeback? V druhom týždni prípravy ma Prešovčania oslovili, či mám záujem, lebo hráčov nebolo veľa.“ Mal už výhodu, že v Tatrane poznali jeho a on zase poznal spoluhráčov.Liga je liga, takže nebolo o čom rozmýšľať, prišiel som sa znovu ukázať novému kormidelníkovi, aby som ho presvedčil. Pokiaľ by to teda vyšlo, bolo by z toho polročné hosťovanie.“ V príprave si zahral pravidelne, spravidla na poste ľavého krídelníka. Keby teda všetko preňho dopadlo dobre, možno na jarnú ouvertúru by bol už poruke. Trošku sa to naťahovalo, ale už sa to pohlo. A po akom čase by som si znovu okúsil elitné zápolenia? Za Michalovce som naposledy nastúpil na sklonku minulého ročníka,“ pripomenul nostalgicky Adrián Leško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: