Brankári pomáhajú strelcom

Šéfredaktor|26. apr 2018 o 00:00

Bard. N. Ves chce ísť ešte vyššie

Treťoligisti Bardejovskej Novej Vsi síce odštartovali jarnú fázu bojov tesnou prehrou na pôde vtedajšieho lídra v Stropkove, ale odvtedy sa zakaždým tešili a v troch nasledujúcich vystúpeniach dokázali naplno bodovať. To určite zdvihlo náladu v kolektíve ŠK MILENIUM 2000, čo potvrdili aj myšlienky hrajúceho trénera Františka Šotta.

Tím, ktorý vedie, sa sľubne rozbehol a naznačil, že už práve prvý duel v Stropkove predostrel niektoré pozitíva. Vydržali sme kondične a aj herne či v bojovnosti sme držali so súperom krok, len nás mrzelo, že sme nezískali aspoň bod. Napriek prehre sme sa psychicky pozdvihli, nakopli sa a uvedomili si, že si môžeme rovnocenne merať sily s každým rivalom,“ rozhovoril sa kouč Bard. N. Vsi. Pripomenul, že každý úspech je v situácii, v akej sa nachádza tento kolektív, dôležitý. Ktorý zápas bol najnáročnejší? Každý jeden, lebo vo všetkých sme dominovali iba o gól. Podľa mňa proti prešovskej rezerve to bolo zrejme najťažšie, lebo vtedy sme o výhre rozhodli v poslednej minúte. S Veľkými Revišťami sme vyhrávali 2:0 a pár minút pred koncom prišiel zásah hostí. Naposledy v Krompachoch sme viedli 3:1 a mohli sme zvýšiť náskok, no nedali sme a zase prišla odpoveď súpera. Takže ani raz sme si nevychutnali víťazstvo, lebo zakaždým to bolo dramatické až do záveru a inkasovali sme kontaktné zásahy, makať sme museli až do posledného hvizdu rozhodcu.“ Vyzerá to tak, že v koncovke sa hráči celkom rozbehli. Je to aj odraz toho, že na tréningoch sa borci venujú dosť často streľbe. Predtým Dušan Molčan prišiel iba na zápasy, lebo mal iné povinnosti. Teraz brankár Mašlej pravidelne chodí na tréningy a momentálne trénuje s nami aj Čikoš-Pavličko, ktorý sa dohodol v Skalici na ukončení zmluvy a hľadá si od leta nové angažmán. Dovtedy sa udržiava vo forme, pomohli sme mu a pre nás je zase dobré, že na tréningoch môžeme hrať na veľké brány. V jeseni sme neraz nemali gólmana k dispozícii počas prípravy, takže sme robili len nácvik kombinácií so zakončením do prázdnej brány. Aktuálne využívame naplno brankárov a už sa to odzrkadľuje.“

Bard. N. Ves sa sústreďuje hlavne na domáce vystúpenia, ale nemieni ani vonku zaháľať. Bojovnosť nás zdobila proti Veľkým Revištiam, ale herne to ešte nebolo optimálne. Proti prešovskému béčku sme vedeli, že to bude zápas hore-dolu, lebo mladíci Tatrana sú stále aktívni, dynamickí. Takže sme na to museli reagovať a ľuďom sa takýto duel páčil. V Krompachoch sme domácich zaskočili, vyšla nám štandardka v úvode a ujali sme sa vedenia. Predpokladali sme, že kvalitný domáci tím, ktorý preferuje kombinačný a rýchly futbal, ožije. Lenže mali sme ho prečítaného a pripravili sme sa na jeho silné stránky. Využili sme slabšie stránky súpera a zvýšili sme vedenie, hoci potom prišiel úder domácich do šatne. Lenže začiatok druhého polčasu nám vyšiel a znovu sme skórovali. Nestiahli sme sa, naopak, tlačili sme sa do zakončenia, mali sme rýchle brejky a stále sme súpera držali v pozore. Takže Krompachy nemali taký tlak, aký si želali.“ Podpichli sme F. Šotta s tým, že vo víťazných dueloch jeho celok zakaždým zahrával pokutový kop. V troch prípadoch to bolo za fauly. Mali sme aj šťastie, lebo Zemplínčania mali rovnako proti nám túto výhodu, no Mašlej penaltu chytil. Pokiaľ ide o nejaké pochybnosti, stačí spomenúť len to, že zo všetkých stretnutí sú videozáznamy, ktoré sú dostupné aj na webe,“ podotkol kouč, ktorý neustále pomáha zverencom aj priamo na ihrisku. Celú prípravu absolvoval v pohode a keďže niektorí sa zranili alebo boli chorí, tak naskakuje, keď je to nutné. Káder máme celkom široký a hoci boli aj výpadky, tak náhrada sa našla. Dokonca sme využili už aj päť striedaní, čo v bolo v jeseni nepredstaviteľné.“ Pokiaľ ide o plány Bard. N. Vsi, tak F. Šott naznačil, že minimálne o jednu priečku by bolo dobré ešte poskočiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: