Hlavné menu

Bez koncovky sa dá o úlovku len snívať

Šéfredaktor|21. sep 2017 o 00:00

Tatran už v treťom ligovom stretnutí po sebe ani raz neskóroval

Tretí zápas bez streleného gólu! Taká je biedna vizitka efektívnosti prvoligových futbalistov Tatrana Prešov. V D. Strede im síce vystúpenie bez čo len jediného zásahu stačilo aspoň na zisk bodu, ale doma proti Trnave a naposledy v Podbrezovej mohli o nejakom úlovku len snívať. Na Horehroní sa domáci FK Železiarne už priblížil na dohľad práve k zelenobielym, pre ktorých sa teraz začne naozaj horúca jeseň.

Paradoxne prsty v neúspechu  Šarišanov mali dvaja muži, ktorí sú pomerne tesne spojení práve s Tatranom. Tesne pred zápasom sa na lavičku Podbrezovčanov vrátil staronový tréner Marek Fabuľa, ktorý predtým pôsobil aj v Prešove. Táto rošáda síce vyvolala všakovaké reakcie a ťažko odhadnúť, ako sa to bude uberať ďalej, ale isté je, že svoju obnovenú premiéru kouč so svojimi zverencami zvládol na jednotku. Podiel na výhre mal aj donedávna futbalista Tatrana D. Leško, lebo bol autorom rohového kopu, po ktorom sa čoskoro hostitelia ujali vedenia. Úvod  hostia vôbec nezvládli a mohli byť radi, že prehrávali len jednogólovým rozdielom. Východniari dali o sebe vedieť až s pribúdajúcimi minútami, no pokusy Katonu či Černáka sa neskončili  ozajstnou „trefou“. Ako sa to robí, to predviedli tesne pred prestávkou hostitelia a do šatne odchádzali so sľubným náskokom.

Samozrejme, Šarišania chceli niečo po zmene strán s nepriaznivým stavom urobiť, ale momentálne nie sú v optimálnej hernej ani psychickej pohode. Aj preto bol kontrast medzi tým, čo predvádzali Podbrezovčania a Prešovčania. Hoci ani hostitelia neexcelovali v koncovke, lebo i keď sa dostali do viacerých sľubných možností, predsa našťastie pre hostí brankár Talian sa mimoriadne činil a zabránil ešte potupnejšej porážke. Nedá sa však povedať, že by Tatran nechal domáceho ochrancu  svätyne „odpočívať“, ale hlavne Katona a znovu Černák nenašli spôsob, ako loptu poslať do siete. Najbližšie k zásahu bol Streňo, ale pri jeho spackanom penaltovom pokuse sa potvrdila stará pravda, že keď to nejde, tak to nejde.

Takže znovu vyšiel Prešov naprázdno a preto tréner Miroslav Jantek nemohol byť absolútne spokojný. Svoje pocity tlmočil aj na tlačovke po stretnutí:  „Očakávali sme náročný duel a nič sme nepodcenili. Znovu sme nezvládli štandardku a doplatili sme na to. Hoci neskôr sme sa herne polepšili a držali krok so súperom, prišiel druhý gól v našej sieti. To nám určite nepridalo na pohode. Ani zámer vrátiť sa do zápasu v druhom polčase nám nevyšiel, lebo domáci to pozorne uzatvorili a okrem toho sme premrhali pokutový kop. Škoda, lebo pri skórovaní by zápas nabral iste iný rozmer a možno by sme nevyšli naprázdno. Prehra sa zrodila hlavne preto, že sme nezvládli prvý polčas.“

Inú náladu mal pochopiteľne domáci tréner Marek Fabuľa: „Dreli sme a vydreli body. Vyšiel nám úvod stretnutia, ten sme naozaj výborne zvládli a v prvom polčase to bolo futbalovo šikovné. Lenže po zmene strán sa objavila v našich radoch aj nervozita a preto mal súper penaltu aj ďalšie šance. Podstatné je, že máme body a môžeme sa odraziť do ďalších duelov. Ceníme si výhru, lebo hostia boli nepríjemní, počínali si húževnato a nedarovali nám nič zadarmo.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: