Beľania sa štverajú nahor

Šéfredaktor|21. sep 2018 o 00:00

Dve výhry v rade nováčika vystrelili z posledného miesta.

 

Futbalisti TJ Slovan Belá nad Cirochou sa po niekoľkoročnom snažení dostali medzi piatoligový pelotón (skupina Vihorlatsko-Dukelská). Do sezóny vstúpili remízou na ihrisku súpera, čo znamenalo dobrý začiatok, ale potom prišli zakopnutia, ktoré po piatom kole zosunuli nováčika od Cirochy až na samé dno. Z tejto pozície sa dá dostať iba vyššie a to sa zverencom Mareka Lukáča podarilo. Dvoma plnými zábermi sa vystrelili na 9. miesto.

 

Etablovali sa už Beľania v piatoligovej konkurencii? 

„Hneď v prvom zápase sezóne sme ukázali potenciál, remíza u súpera sa rátala, domáca premiéra, ktorá sa presunula kvôli rekonštrukcii hracej plochy do Sniny, sa nám však nevydarila. Následne sme hrali tri zápasy vonku, jedna remíza a dve prehry neznamenali výrazný prísun bodov, ale nemal som chlapcom čo vyčítať. Prístup, bojovnosť, kvalita – to všetko bolo v poriadku. Zlyhávali sme v koncovke a toto manko sa nám podarilo odstrániť v zápasoch doma s Uličom a naostatok v Sačurove,“ začal debatu Marek Lukáč.

Ak ste na chvoste tabuľky, nikdy nie je pohľad na ňu príjemný. Aktuálne 9. miesto by preto malo byť pre beľanský Slovan najmä psychickou vzpruhou.

„Aj hlava k futbalu patrí, pohoda je dôležitá, preto sme derby s Uličom potrebovali zvládnuť. Chlapcom som veril, preto som aj napriek poslednému miesto nerobil žiadnu paniku, pretože v tabuľke „pravdy“ sme boli iba mínus jeden, čo prakticky nič neznamenalo. Ulič sme porazili, chlapci stratili zábrany, čo sa ukázalo v Sačurove. Mohli sme tam iba získať a to sa podarilo. Tri body majú cenu, pretože tohto súpera radím zatiaľ s Hencovcami k najlepším mužstvám, proti ktorým sme nastúpili. Výhra 3:0 je super výsledok, čisté konto má význam, i keď treba povedať, že v druhom polčase pri nás stálo aj šťastie.“

V nedeľu (23.9.) je na programe takmer susedské derby Belá n/Cir. - Kamenica n/Cir. Súper je zdatný, patrí mu 3. miesto, takže nič jednoduché Beľanov nečaká...

„Piata liga je zaujímavá súťaž, lebo každý druhý zápas je vlastne derby zápasom. Tiež merania síl s mužstvami vranovského okresu majú prestíž, lebo chceme dokázať, že futbal v humenskom regióne je na vyššej úrovni. Čo sa týka Kamenice nad Cirochou - šláger pre našich i kamenických priaznivcov, očakáva sa trochu chladnejšie počasie, ale verím, že diváci si cestu na štadión nájdu. Súper je silný, má vo svojich radoch skúsených futbalistov z Vranova, s ktorými som ešte ja hrával v humenskom ligovom mužstve, k nim odchovanci Sniny, chlapci zo Stropkova, takže žiadna prechádzka to nebude,“ dodal Marek Lukáč.       

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: